Efendim bendeniz siyasi konularda yazmayı sevmem. Ancak genel istek üzerine yazıyorum ki konu hakkında biraz farklı düşündüğümden belki meramımı da anlatmış olurum.
Bir kere yazdıklarıma "heyt lan! dokundurtmam adamıma" diyerek tepki verecek kardeşlerimizin beni okuduktan sonra ya da önce ne yapıp edip ilgili videoyu izlemelerini öneririm. Sonra konuşalım.
Nası bulucaz diyenlere ben mi öğreteyim. Torontolu Şaziye, Hamburglu Neriman görüntülerini nerden buluyorsanız ordan edinin. Gerçi a.q dünyasında herşey adaletsiz Gülden Erken'le Ganze Özçeluk görüntüleri aylarca…
Blog rekoru peşinde miyim? Yok canım siz daha çoksunuz ben TEK'im diyorum. Hepinize yetişmeye çalışıyorum ama yetişemem biliyorum. O yüzden peşin peşin pes ediyorum.
Süperman olmak gerek bazen, -kredi kartı asgarilerini elektrik su telefon faturalarını unutmadan yatırmak.
- Çalışıp, çabalayıp eve ekmek götürmek. üşür diye çocukların üstünü örtebilmek
Süperman olmak gerek bazen, -elinden birşey gelmese de üzülenin derdi ile dertlenebilmek
- küçük bir bebek olarak gelsek de bu dünyaya adam gibi gidebilmek...
abinin resmini gönderen BigaripwoMen.beğenmiş, bi de sen bak, istersen bloguna tak demiş...kabul etmek lazım ki abi işi abartmış ama canım memleketimde bunların abla versiyonu yok değil hani. "Bana da yok mu mahalle baskısı, ben de isterim ben de" diyen cinslerinden.Biliyorum, resme bakıp hayalinde bu tip kızları canlandırması bizim mahalledekiler için bile zor bir durum. Yani resimdeki abi pek iştah açmıyor. Tabi sizi bilemem ama, en azından benim iştahımı açmıyor. Ancak böyle giyinerek bizim mahalleden geçen ablaların, yüzlerinde de böyle bir bakış varsa; mahalle baskısı gördüm…
tarih boyunca insanın en büyük afyonu kendisi olmuştur ya da ötekisi. yani madde bağımlılıklarından belki de en kötüsü insana olan bağımlılıktır.
neydi insan, sosyal bir canlıydı. yani ötekiler olmadan yaşayamazdı. buna rağmen bu ötekine olan ihtiyaç azıcık klanlaştığımızda diğer ötekileri yoketmeye dönüşebiliyordu kolayca. yani yakın ötekiler biz oluyor, uzak ötekileri yoketmenin derdine düşüyorduk. çünkü uzaktakiler in bizim kurallarımıza uymamak gibi bir lüksleri vardı. bu kabul edilemezdi.
işte bu bağımlılık örfü ve gelenekleri oluşturuyordu.
artık davranışlarımızı…
0 yorum:
Yorum Gönder
Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.