Gel seni hit yapalım yavrum



Kasmayın bu kadar kendinizi.
İş olacağı yere varır. Kolayca dolmuşa binip, o kadar büyütmeyin gözünüzde kendinizi.

Yok sanal alemin kralı/çesi benim. Hitim şu kadar. Mxoko listesine de de girdim. Herkes yazıma link vermiş. üçbeşonyüz yorumcum var. Ne desem olay olur. Kıçımın sivilcesini yazsam okunur.
Yok valla kasmayın. Zaten özellikle bayan bloggerleri t'avlamak için "en iyi list/ayın yazısı" vs tezgahı kuranların da olduğu kanısındayım.

Hadi canım sende demeyin adam facebook'u bile kız bulmak için açtığını itiraf etmedi mi:p

Biraz meraktır işin aslı. İnsan tutkuya meyilli kolayca bağımlı hale gelebilen bir canlıdır. Bazılarımız iyi yazar, bazılarımız iyi okur. Bazılarımız bam telimizden yakalar, yakalanırız. O günki ruh halimize göre veya okşanan yerlerimize göre okuma eğilimimizde değişiklikler olur. Şu sıralar kukusunu gündeme açmak moda diye siz oraya takılmayın, biraz daha özgün şeyler yazın.

Mesela bloglarda "polisiye ve işlenmiş cinayet öyküleri" yazsanız iyi hit alır bence. Herkes (ben dahil) 3ncü sayfa sapığı oldu. Kurtlar vadisi figuranları olarak dolaşan bir sürü adam sokaklarda, yetmedi elit DEXTER'lerimiz cabası. Sevgilisini ayinle peşkeş çeken katile bile destek için facebook'ta grup açmışlar daha ne diyeyim ey blog...

Yine de gelir geçer bunlar, takılıp kalmayın, fazla merak etmeyin. Bir modadır bir rüzgardır. Bundan 3-5 sene sonra kimse bloglamaz. Twitter'le cıvıldamaya başladılar bile. Bir teşhir modasıdır, bir röntgenciliktir gidiyor. Takılıp kalmamak lazım. Üç kuruşluk hit için pandorayı bu kadar açmamak lazım.

Hakikatten demem o ki kasmayın, yaş tahtaya da basmayın. Siz(biz) ünlü bir yazar falan değiliz. Acayip hitimiz olsa da değiliz, okuyan olmasa da değiliz. Hadi samanlıkta iğne farzedelim kendimizi kıymete bindirelim biraz: "Bakkk blogumdan medyada söz edildi. Kızım ben Zaga'ya da çıkarım bu gidişle.... Face'de fanlarım var fanlarım.... Canlarım benim.... 2 dakikalık ünlüyüm ben.

Ey blog... bu gün dantelli donumu mu giysem, kırmızı pabuçlarımı mı? Sevgilimle hangi sutra denesek kız... Bakkk benim manita böyle... Okulu astım, derste kustum... Bi küfretsem karşıki blog'lar yıkılır.... En güzel ben ...........tım... Yok, yok bu işin sonu yok.

Bi gün gelir sizi herkes okur. Herkes dediğin Hale jale topla bütün mahalle, okuldan arkadaşlar, blogdaşlar, izleme listin toplasan 3-500 kişi... İnternet kullanıcısı sayısı canım ülkemde kaç milyon du oysa di mi? Hadi çok okunduk diyelim.. Ey blog... kitabım çıkacak yakında.. Okuyun beni anacım.... Valla bütün fantezilerimi de yazcam ekleyin beni izleme listenize... okuyun tüketin bakın daha neler dicem. Tüm sapıklıklarım yakında bu sinemada.... mı dicez...

Yok, yok bu işin sonu yok. Kitabını bassan kaç yazar. Orhan Pamuk mu editörü. Kim değerlendirecek? Bastır parayı basalım kitabını tarzı yayınevleri dolaşıyor nette... Hadi hayranlarınızdan, okuyucularınızdan 1'er lira göndermelerini isteyin bakalım kaç 1 liranız olacak ertesi gün cebinizde. (1 lira verene ben de bişi vercem demek yasak ama:))

- Bu arada M.Mungan'ın kitapları kaç paradan satılıyor haberiniz var mı?
Evet bir gün bir dakikalık herkes ünlü olacak.
Neden o biri siz olmayasınız di mi...
Ama unutmayın bu işin 2nci - 3ncü dakkası var....

O yüzden kasmayın bu kadar kendinizi.
Yazın çizin kafanıza göre takılın ama kasmayın..
3 kuruşluk dünyada yazdıklarınıza 1 lira vercek 1.000 kişi bulamadıktan sonra:)

hamiş: şöhretin yolu okuyucunun yatak odasından...
Bu yazıyı paylaş: :

14 Yorum var:

  1. duygulara tercüman... harika tespitler... budur...

    YanıtlaSil
  2. Ya bu yazı bitmemeliymiş sanki? Yazı dizisi olsun o zaman :D

    YanıtlaSil
  3. süperdi:) yazıyı okuduktan sonra ben neden yazıyorum acaba kim okumuş kim okumamış ne için umrumda acaba diye şöööle bi düşündüm sora amaaan çokta umrumda dedim güldüm kendime canım sıkılıyo işte patlıyom ondan yazıyom:) ama yazmaktan çok takip etmeyi okumayı seviyorum.Yazına bayıldım ve % 100 hak verdim kasmayalım :))

    YanıtlaSil
  4. iyi yazıyorsun sen varya, gıcık oldum bu yüzden :))bir erkek güzel yazamamalı olamaz

    YanıtlaSil
  5. çok haklısın valla. okurken bi kaç tipoş belirdi kafamda. acı acı gülümsedim :P

    YanıtlaSil
  6. efsa - sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz:)
    kutup zencisi - tenimizin rengi farklı ama biz kardeşiz:) duygularımız ortak.
    Sarhoş kedi - yok tadında bırakmak lazım:) şişenin dibini bulmak olmaz.
    balböcüğü - tam işte ondan ötürü yaz. zaten hepimiz öyle yapıyoruz:)
    Siminya - takıldığın şeye bak! :) kestiririz:p
    bi dost - aa çok ayıp:) sen bi dostsun..

    YanıtlaSil
  7. sen de öyle hissetmişsin ki yazıya dökmüşsün, sana da ayıp o zaman:) siminyaya verdiğin cevap da ayrı bi alemdi bu arada, ahahaha:D

    YanıtlaSil
  8. Tam da aklımdan geçen şeyleri yazmışsın. Bu kadar güzel anlatılamazdı heralde... Kasmayın, kastırmayın isimli bir kampanya mı başlatsak acaba (amaan...! ne kasıcaz boşver gitsin) :)

    YanıtlaSil
  9. bi dost Siminya'nın yorumunu anket yaptım. oylarınızı beklerim:p

    YanıtlaSil
  10. oyumu kullandım, söz hakkım var artık icraatlarına :P

    YanıtlaSil
  11. kendimi yargılamamı sağladı bu yazın..son zamanlarda bloglarda okuduğum en iyi yazılardan biriydi ayrıca..

    YanıtlaSil
  12. dozi: geçiyorken etkileşim yapmış olmalı düşünceler. halkın zihni ortaktır:)
    delinin biri: yargılı infaz yapma kendine:)
    bi dost: oyuna güveniyorum. kurtatırsan sen kurtarcan zaten

    YanıtlaSil
  13. HAHAH :D:D:D:d YA SÜPERRRR VARYA KENDİME BİR BAKTIM BİR DAHA BAKTIM AMA BİR DAHA BAKAMICAM BU GİDİŞLE YAW BLOĞ YAZMAKTAN NEFRET ETİRECEM BİZİ YA BUKADAR GÜZEL ANLATILMAZKİ BENİM HALİM YEMİ BLOGLYAN BİR BAYANIM NE YAZIKKİ SOGTMA BENİ YA :d AMA VARYA ÇOK KOMİKKKKK

    YanıtlaSil

Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?

Çok okunan yazılar