Okuyor musunuz, okumuyor musunuz?


Blog  yazmanın eki popularitesini yitirdiği aşikar. Hemen hemen herkes ya yazamadığından ya da okunmadığından şikayetçi ama hiç kimse eskisi kadar "blog okumadığını" itiraf edemiyor. Marifet iltifata tabidir diye bir söz var. Eskiden bir anda hepimiz "yazar" olup çıkıvermiştik, hatta bazılarımız bu gürültüde kitap falan bastırdılar, iyi de ettiler. Ancak her fani gibi bloglarımız da "o eski halinden eser yok şimdi" modunda. Bir çok blog yazarı facebook ve tweettere kaymış durumda. Tweetleri özlü sözler gibi görüp, amma da laf konuştum havalarında geziyoruz şimdilerde. Olsun varsın madem ki "Hilal Cebeci" diye bir marka oluştu, demek ki tweet'lerimiz de işe yarıyor. Uzun lafın kısası ben de bundan sonra tweetter'e kaymasam da "Şebnem Ferah" gibi kısa cümleler kuracağım. Bloglarımı eski "hit"inde okumanız için bir yandan "hey gidi günler hey" derken şu sol köşeye de küçük komik bir resim koyacağım. Olmadı artık "Hilal Cebeci" gibi başka promosyon seçeneklerini düşüneceğiz bakalım. Şimdi siz okuyor musunuz, okumuyor musunuz?
Bu yazıyı paylaş: :

10 Yorum var:

  1. Okudum,hemde pampişler gibi :)
    sevgiler,selamlar,geceniz hayrolsun...

    YanıtlaSil
  2. Geçen blogger bir arkadaşımla dertleştik.,Önceden birbirini tanıyan bir mahalle gibiydik.kim ne yazsa anında okurduk.
    Şimdi içeriklerimiz zayıfladı,tepki alımı azaldığı için yazma hevesimiz köreldi.
    Anlık mesajlar ve anlık tepkilere itibar etmeye başladık.
    Ama herşeyin bir süresi var,eskisi gibi olmasa da geri dönüş yaşanacka bence..
    bu arada eksisi kadar blog okumuyorum çünkü okumak istediğim türde blogları bulmakta zorlanıyorum.

    YanıtlaSil
  3. @Gelibolu17: sevgili pampişim:) aferim. yoksa bunalıma girip üstümü başımı yırtmam an meselesi idi:)) sen kurtardın sağol. Allah'da seni kurtarsın.:)))

    YanıtlaSil
  4. @Üfürükten Prenses: Haklısın. Biz 40 kişiydik birbirimizi bilirdik olayı biraz da. Şimdi nitelikli çoğunluktan, kuru kalabalığa döndüğümüz için de bunun etkilerini yaşıyor olabiliriz. Yine de unutmamak lazım birbirimizi. Sen okumazsan ben okumazsam niye boşuna klavyede tuş eskitelim değil mi:)

    YanıtlaSil
  5. Ben eskisi gibi okuyamıyorum, yoğunum, ayrıca da eskiden okuduğum blogların neredeyse hepsi kapandı ve şimdi de o tarzda yazabilen, o hevesle yazabilen kimseyi bulamıyorum. Ama eskisi gibi yazabiliyorum okunduğu zaman. Çok şükür izleyici takıntım yok, ama okuyucu takıntım var. sadece görüntü olarak 500 tane izleyici olacağına okuyup yorumlayan 50 tane izleyici olsun yeter.
    Blogların okunmamasının en büyük sorumlusu blogger'ı yasaklı listesine alanlardır aslında. Bir dönem engellenince blogger, insanlar başka taraflara kaydılar. zaten bir çok kişi kısa cümleler yazarak kullanıyordu blogunu, bunu twitter, facebook, friendfeed gibi yerlerde de yapabildikleri için artık blogger'a ihtiyaç duymadılar ve gelip blogları da okumamaya başladılar. Neyse sağlık olsun kalan sağlar bizimdir.

    Saygılarımla arz ederim. :P

    YanıtlaSil
  6. @mr_lonely: katılıyorum. blogger'e yayın yasağı blog yazarları için de okurları için de öldürücü oldu. aynı şekilde diğer sosyal medya ortamlarının etkisi de kaçınılmaz. Ancak benim düşüncem blog dışı ortamlardaki paylaşımlar bence su üstüne yazı yazmak gibi. Kalıcı olamıyorlar. Bloglar ise günlükler, anı defterleri ve kitaplar gibi. Haklısın kalan sağlar bizimdir:)

    YanıtlaSil
  7. O kadar okumuyorum ama yine de okuyorum. O kadar yazmıyorum ama yine de yazıyorum. O kadar okunmasam da yine de okunuyorum.
    Evet o kitap çıkaranlardan biri de benim o kadar satmasa da azıcık satıyorum :)

    YanıtlaSil
  8. @Bucera: ne mutlu efendim. kitap gibisi yok. adınız bir yerlerde kalıyor. internette herşey su üstüne yazı yazmak gibi. bir sabah kalkıp bloggerin yerinde yeller esmesinden korkuyoruz hepiniz. nice güzel günleriniz olsun efendim.

    YanıtlaSil
  9. İbram abii, okuyoruz yaw. Sen rahat ol, aman n'olur Hilal Cebeci gibi takılma. Hepimize yazık olur. :D

    YanıtlaSil
  10. @ayse: aferim. işte böyle yola gelin. okumazsanız haliniz harap pampişlerim. tweetlerim bak:)))

    YanıtlaSil

Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?

Çok okunan yazılar