Homos Kadınus Sapianus Cesitus (Hatun Çeşitleri)


Dünyaya gelen her âdemoğlu zamanla hatun milletini tanır, bilir.
Kimi anasını, kimi kendisini ağlattığından yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var diyerek belleğinin tasnif bölümünde "kadınus" canlılarını kategorize etmeye başlar.

Gerçi her kadının tipik lafı "beni kategorize etme, beni başkalarıyla kıyaslama" olsa da balık hafızalı erkek canlısının birazcık akıllı olanları aynı yerden defalarca sokulup, zehirlenmemek için bir tasnif memuru, bir kütüphane memuru gibi "kadınus"ları kategorize etmeye devam eder.
Eder ki; ileride başına gelecek şeylerde birazcık daha uyanık olsun. Derdinin dermanını gönlünün fermanını çabucak bulsun. Buyurun sizlere Homos Kadinus Sapianus Cesidus'lar. Hatta çeşit, çeşiduslar.
::::::::::::::::::::::::::::::::
Womenus Bırbırus: Soğuk nevale tarzında tiplerdir. Cold girl'ler, kendini beğenmişlerdir. Bazı salak erkekuslar tarafından aşırı pohpohlandıklarından dünyayı kukularının üzerinde dönüyor zannederler. Burunlarını sürtecek bir âşık bulmadıkları sürecede bu halleri sürer gider. Hatta kendilerini rollerine öyle kaptırırlar ki; bazen âşık olma şansını yakalasalar bile, sadece bu tripleri yüzünden kendilerini kasa kasa, ellerindeki aptal erkekus aşıkus'u da kaçırırlar.

Womenus Cırcırus: Hastalıklı tiplerdir. Dertleri hiç bitmez, baş ağrıları geçmez. Canları isteyince sevişirler. İş yapmayı sevmezler. Şikâyetçidirler. Onları memnun etmek için kendinizi paralarsınız, yine de fayda etmez. Hastalık hastadırlar. Adet dönemleri(niz) zor geçer. "Ben hasta olmak istiyor muyum?" diye cümleler kursalar da, aslında durumlarından hiç de şikâyetçi değillerdir. Dikkatli olunması ve mesafeli durulması gerekli yaratıklardır.

Womenus Dırdırus: Geveze, dedikoducu, kafa eti yiyen, tribik canlılardır. Bir sussa da konuşsak, bir sussa da sevişsek der durursunuz ama nafile. Bir cümleyi havada takla attırıp, defalarca yeni bir şey anlatıyormuş gibi tekrar edebilirler. Dinlemediğinizi anlarlarsa, "ne anlattım ben şimdi, konu neydi?" gibi sorularla canınızdan bezdirebilirler. Soğan yediler de ağızları kokmuyorsa susturmak için, öpüşmeyi tercih edebilirsiniz. Orası size kalmış.

Womenus Fırfırus: Uçarı tiplerdir. Gezmeyi tozmayı severler. Eğlence düşkünüdürler. Masraflı tiplerdir. Hayatınıza anlam ve borç katarlar. Kendilerine ek kart çıkarmaya gelmez. Takıp, takıştırmayı, sürüp sürüştürmeyi ve inadına piyasa vakti muhallebiciye gitmeyi severler. Çocuksu ses tonuyla cıvıldar gibi konuşup, sekerek yürümeye meraklıdırlar. Sakın çarşı pazara birlikte çıkmayın, sizi alışverişten nefret ettirebilirler. Vizyondaki aşk filmlerine gitmeye ve evde pigtail fantezilerine uygundurlar.

Womenus Gırgırus: Her yola gelen neşeli tiplerdir. Onlarla hoş vakit geçirilir. Kendileriyle, bara, pavyona, kanyona ve türkü barlara gidilebilir. Sporun en azından sizin de hoşlanacağınız bir kaç dalına (!) düşkündürler. Aktivisttirler. Hayal gücünüze itiraz etmezler. Fıkra kültürleri geniştir. Erkeklerle sanal, reel sohbetleri yüzünden kıskançlık triplerine girebilirsiniz. Bu konuda relax olabilirseniz birlikte iyi vakit geçirirsiniz. Sizi memnun ederler.

Womenus Hırhırus: Kavgacı tiplerdir. Şirrettirler, baş belasıdırlar ama bu özelliklerini sevgileriyle iyi gizlerler. Sevgili bulana kadar feminist, zengin olana kadar koministtirler. Aşka karşı temkinli dursalar da sevdiler mi fena kaptırırlar, burnunuzdan getirirler. İçlerinde gizli bir "erkekus kıskancus hayvanı" vardır. Ellerinden gelse kıskandıkları zaman sizi dövebilirler. Gereksiz şeylere kafayı takarlar, olmadık konulardan sorun icat ederler. Kavgayla beslenirler. Kafalarında bir tahtanın eksik, değilse de çatlak olduğunu düşünebilirsiniz. Onlara size olan sevgileri yüzünden tahammül etseniz de, kısa zamanda kendilerinden bıktırır, hatta nefret ettirirler. Birlikte olmaya dayanamaz, uzaklaşırsınız.

Womenus Mırmırus: Soba yanında yatan kedi gibidirler. Aslında her kadın arasıra, bazen böyledir. Bu tipler, birlikte bir odaya kapanıp, bir ömür geçirebileceğinizi düşündüğünüz tiplerdir. Soğuk kış günlerinde, hafta sonları için idealdirler. Yumuşacık, pamuk gibidirler. Sıcacık oldukları kadar, sıcaklığınıza muhtaç tiplerdir. Çiçek böcek bir halde,  tavan yapmış bir romantizmi birlikte yaşamak için idealdirler. Uzun süre aynı konumda kalamasalar da bu halleri ile "değme gitsin, tadından yenmez" yaratıklardır.

Womenus Pırpırus: Heyecanlı tiplerdir. Genç yada fiziken ve ruhen genç kalmayı bir şekilde başarmış canlılardır. Uçarı gözükürler ama belli bir yaştan sonra gizledikleri temkinli bir halleri vardır. Güvensizdirler ve aslında insana pek de güven vermezler. Aldatılacaklarını düşündükleri için bile sizi aldatabilirler. Sözlerini pek dikkate almamanız tavsiye edilir. Kendileriyle hoş vakit geçirilir ama asla güvenip, bağlanmaya gelmez. Sevda dolmuşuna binseler de, ilk gözlerine kestirdikleri durakta inmekten çekinmezler. Sevip bağlanırsanız, canınızı yakarlar.

Womenus Sırsırus: Hoş sohbet ve kanka modu çok iyi olan tiplerdir. Kendileriyle iyi sohbet edilir, sır tutarlar. Gizli hayranınız olabilirler, siz de pek çaktırmadan onlara hayran olabilirsiniz. Karşı cins içinde bulunmaz Hint kumaşı gibi tiplerdir. Sürekli derdinizi anlatarak, onu canından bezdirmediğiniz sürece hep yanınızda olurlar. Arada siz de onların hal hatırını sorup, dertlerini dinlemelisiniz. Yoksa kendilerini kötü hissedebilirler. Sevgilinizden ayrıldığınız zamanlarda da, birlikteyken de kendileriyle irtibatı kesmemelisiniz. Gerçi başka birine âşıkken pek çoğumuzun aklına bile gelmezler ama kötü gün dostu oldukları kadar iyi günde de sizi mutlu eden yaratıklardır. Kıymetleri bilinmelidir.

Womenus Şırşırus: Alkol ve keyif verici şeylere düşkün tiplerdir. İçki içmeyenleri sizi adam edilmesi gereken, canlı türü olarak görebilirler. Bu durumda en az diğer sarhoşlar kadar çekilmez olabilirler. Alkol düşkünleri ise, her gece bir barda, gönlüm hovarda tarzı takılırlar. Bazıları Fuckbody olduklarını anlamazlar bile. Daldan dala, kucaktan kucağa gezer dururlar. Hasta olmaları ve size bazı hastalıkları bulaştırmaları ihtimal dâhilindedir. Kendileriyle mesafeyi koruduğunuz sürece fazla bir sorun yaşamazsınız. İçkiyle birlikte sigara içme ihtimalleri de yüksek olduğundan dudaklarından uzak durmanız ya da cebinizde çiklet bulundurmanız tavsiye edilir. Su testisi olduklarından bir gün birinin elinde kalabilirler. Bu siz olmasanız, sizin için iyi olur.

Womenus Zırzırus: Ağlak arabesk tiplerdir. İyi, hoş insanlardır ama börtü böceğe, ota boka, kuşlara çiçeklere, balinalara, dünya barışına kadar birçok konuda ağlamak için sebep bulabilirler. Olmadık bir anda keyfinizin içine edebiliteleri vardır. İnsancıl yanınızın ağır bastığı, kendinizi insanlığa adamayı düşündüğünüz durumlarda yanınızda olmazsa olmaz kişilerdendirler. Kıymetlidirler, değerlidirler, sevilesidirler. Olgunlaştıkça tatlarından yenmezler.

Womenus Mükemmelus: Genelde son sevgilinizdir. Yukarıdaki özelliklerin hepsi onda bulunsa da, hiç biri bulunmasa da sizin için fark etmez. Yanında gözünüz dünyayı görmez. Onu tüm özür ve kusurlardan müstağniymiş gibi görürsünüz. Hayat arkadaşınızdır, gönül yoldaşınızdır. Sevdiğinizdir, sevgilinizdir. Canınız, cananınız, cancağızınızdır. Kör gözlerinizin şifası, susuz dudaklarınızın cilasıdır. İlk değilse de, son göz ağrınızdır. Yada aksi ispatlanana kadar siz öyle sanırsınız...

Uzun sözün kısası: Mutlaka her "erkekus dangalakus" canlısının bu listeye ekleyebileceği bir "kadinus uyanikus" canlısı vardır ama benim adım Hıdır, elimden gelen budur. Gerisini siz bileceksiniz, bulacaksınız.

Şimdi Söyleyin bakalım siz yukarıdakilerden hangisi sizsiniz, yada sizinki hangisi?

T.İ.O - 2011
Bu yazıyı paylaş: :

10 Yorum var:

  1. Biraz mırmırus, biraz pırpırus, bazı dönemler fazlaca zırzırus :), başkalarının tanımıyla gırgırus şu anda yaşadıkları itibari ile mükemmelusum efendim.

    YanıtlaSil
  2. Sen var ya..
    Sen çok fenasın çok :))

    YanıtlaSil
  3. "Sevgili bulana kadar feminist, zengin olana kadar koministtirler" yazının en şahane tespiti bu olabilir.

    yazıyı okuyan çoğu hemcinsim eminim ki "ya ama ben bunların hiç birine uymuyorum" diyecektir.uymuyoruz çünkü çoğu yapımızda mevcut. çoğundan geride kalanlarda karakteristik problemler çevresel faktörler gibi nedenle sonradan ekleniyor..

    Womenus Mükemmelus'u bulmak veya bir erkeğin Womenus Mükemmelus'u olmak oldukça hayal.. belkide oldukça mümkün ama biz bu gelip geçici dünyada düşünülmesi gereken tonlarca şey varken bir ilişkinin ufacık detaylarına takılıyoruz..

    YanıtlaSil
  4. @Kediye kafa atan psikopat fare: hepsinden var çok şükür diyorsunuz yani. eh en azından çeşit sıkıntısı çekmez eniştemiz:)

    YanıtlaSil
  5. @üryan: est. ne haddimize. fenalık kim biz kim. kanatsız melek gibi adamım :p

    YanıtlaSil
  6. @Beyaz büyü: O klasik bir tanımlamadır efendim. Bendenize ait bir tesbit değildir ama ben de katılırım. Listede olmayan özelliklere sahip kadınlar olabilir ki bu çok doğaldır çünkü ne kadar kadın var o kadar çeşit var çok şükür:) bizler halimizden memnunuz efendim. saygılar.

    YanıtlaSil
  7. bunun erken versiyonunu da yazarmısın sayın ortaç:))

    YanıtlaSil
  8. @EVRAKA: erkekler hakkında bir fikrim yok dr hanım:) ben niye yazıyorum onu da siz yazın da biz de okuyalım. hı?

    YanıtlaSil
  9. hahhaaa mesaj alınmıstır ilk fırsatta;))))

    YanıtlaSil
  10. şahane,çok iyi tespitler.ben de erkekler için olanını bekleyenlerdenim artık :)

    YanıtlaSil

Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?

Çok okunan yazılar