Komşunun tavuğu kaz mı görünür?



Hayatta bazı şeyleri anlamakta zorlanırsınız. Oysa neredeyse kural haline gelmiş şeylerdir bunlar. Kaçan kovalanır da bu ilginç kurallardan birisi. Şaşırtıcı olduğu kadar tecrübeyle doğrulanmış bir kural bu.

Her ne hikmetse bir insanla tanışırsınız, eğer fazla ilgi gösterirseniz bir müddet sonra triplere girdiğini, kendini dünyanın merkezinde gördüğünü hissedersiniz. Birden eski deli zamanlarınız aklınıza gelir, çek kuyruğunu gitsin der içinizdeki şeytan. 

Oysa bazen de tersi olur, biri size selam verir hürmet eder, ilgi duyar bu kez de siz başlarsınız kasılmaya, kendinizi bir halt sanırsınız. Size değer veren, önemseyen o insanı boş yere üzer, hırpalarsınız. Aranızdaki dostluğu, arkadaşlığı, sevgiyi riske atarsınız.

Yine de ben özellikle kadınlardaki bir davranış biçimini anlamakta güçlük çekerim. Nedir bu kadınlardaki başkasının sevgilisine yan bakma veya kendisini reddeden erkeklerin üstüne gitme olayı. Böyle bir durumda bir erkek bir kadına baksa öküz olur ama kadınlar bunu yapmaktan pek çekinmez.

Cidden merak ediyor insan niye boşta kalınca arkadaşlarınızın sevgilisine göz dikersiniz kızlar? Bunun bilmediğimiz başkaca bir sebebi mi var?

Neyiniz eksik kalıyor? ezik mi hissediyorsunuz kendinizi sevgili yapmış arkadaşınıza karşı. Hani bir çok aptal erkek peşinizde koşup dil dökerken akıllı bir erkek çok kolayca gururunuzu kırıp, sizi küçümseyerek peşine takabilir.

İlahi referanslı ; koşarsın kaçarlar, kaçarsın kovalarlar kuralı mı işliyor burada da anlamış değilim.
Biri bana bu durumu açıklayabilir mi? sevabına :p
Bu yazıyı paylaş: :

6 Yorum var:

  1. çok imkansız açıklanamaz bir şeyi sormuşsun "kaçan neden kovalanır?" bunlar mutlak kurallar imanın şartları gibi düşün.

    YanıtlaSil
  2. @winparella: peki. ona göre davranmalı bundan sonra :)

    YanıtlaSil
  3. başkasının olanı elde etme içgüdüsü bence bu dediğin. Kaçanın kovalanması sorunsalı ise gerçekten erkekler için de kadınlar için de sorundur, sorun kalacaktır.

    YanıtlaSil
  4. @Aslı: haklı olabilirsin. cazip geliyor olmalı. Kovalasınlar bakalım kaçan düşünsün ne yapalım.

    YanıtlaSil
  5. İnsanın zekasının gerilediği, kendisini afedersin bi bok sandığı kovalandığını sanma durumu, karşı tarafın kartlarını toplamasıyla geçer.
    Daha önce hiç öyle sevilmemekle ve sevilince nasıl bir olgunluk gösterilceğini bilmemekle alakalı sanırım. Karşıdaki kişinin duygularını önemsememe hali, kendini Kaf Dağının ulaşılmaz prensi/prensesi olduğunu zannetme hali kötü bir hal olsa gerek. İçinde narsizm duygusunun tavan yaptığı bir hal... Gereksiz...

    Başkasının sevgilisine yan bakma haline gelince, içten içe bir kendini ispat, sen iyisin ama üstüne gül koklanıyor güzelim iç konuşmalarıyla aynadaki kendine bakıp yine kendini bi bok sanma hali... "İyi bi halt olsan/o adama göre olsan, o kola giren sen olurdun bebeğim" dese keşke aynadaki aks...

    YanıtlaSil
  6. @kybele f: ayrıntılı tarif etmişsin. kalemine sağlık.

    YanıtlaSil

Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?

Çok okunan yazılar