Tok adam (*) ağırlamak zordur



Dünyanın en zor işlerinden biridir. Bahanesi çok ve karnı tok olana bir şey beğendirmek. Bırakın onun beğenmeme ihtimalini, zaten sizin sabrınız da nereye kadardır ki? Kendini hep itelenen ve ötelenen biri gibi algılamak. Yaptığı iş beğenilmeyen, lütfen ve nezaketen ilgi gösterilen biri gibi hissetmek, tam aksi doğru olsa bile yine de her insan için yıpratıcı bir durumdur.

Argo bir deyim vardır "gönülsüz işten, burunsuz oğlan doğar" diye. Ortak bir elektriği yakalayamazsanız birlikte bir şeyleri kotarmayı düşündüğünüz bir insanla yola devam etmeye çalışmanın, bir şeyleri zorlamanın anlamı yoktur. Yani sabrın sonu her zaman selamet değildir ve bekleyen derviş her zaman muradına ermiş olmaz. Bazen de beklerken elinizde çiçekler, kapılarda sırılsıklam çürür gidersiniz.

Hele gönlünüzün misafiri "tok"sa. Bir anlık midesi kazınsa, bir açlık hissetse bile bir müddet sonra onun sizin açlığınıza çare olmadığını görürsünüz. Belki sizi kırıp incitmez ama sofraya daldırdığı kaşıkların nezaketen olduğunu hissettiğinizde içiniz burkulur, üzülür, kırılırsınız.

Sevmiştir sizden önce, hayırsızın birini o yüzden aşkınız onu tatmin etmez. Yüreğinizi beyaz bir defter gibi, yaprak yaprak açsanız bile alışkanlıkları vardır onun. Sizinle akışkanlık haline dönüşemez. Bu alışkanlıklar her şey ve her şekil olabilir. İçtiği kahvenin köpüğünden, baktığı gözlerin rengine, öptüğü dudakların tadına, dokunduğu tenin kokusuna kadar...

O yüzden gönül sofranızı açtığınız insanın altına minderler serseniz de, önüne halılar yazsanız da, ona baklavalar, börekler açsanız, hatta ağzınızla "kuş" tutsanız da yaranamayabilirsiniz. O yüzden aman dikkat edin. Her anlamda karnı tok, sırtı pek, gözü "doymuş" insanlardan uzak durun. Boşuna yıpranır ve gereksiz yere üzülürsünüz.

Yemediği börek kalmamış biriyle yol arkadaşlığı yapmaktansa, sizi gerçekten sevebilecek, sevdiğinde gözü kör olup, bir başkasına yan dönüp bakmayacak "gönlü tok, yüreği sevginize aç" bir gönüldaş, bir sevdalı âşık bulun kendinize. Sefanız sefa olsun...

Hamiş:
----------------------------------
Biz tok adam (*) dedik ama siz anladınız, o adam da olabilir, madam da.


Bu yazıyı paylaş: :

13 Yorum var:

  1. Ne güzel anlatmışsın ibraam, gönlü toktan uzak durmak lazımdır evet. Adam yaşayacağı herşeyi yaşamıştır sana geldiğinde, alışkanlıkları oturmuştur artık. Sen bi tarafını da yırtsan alışamaz sana. Belki o da kastırır alışmak için ama nafile..Heba olur gidersiniz işte kaybolan aşkların arasında.

    YanıtlaSil
  2. Tabii anladık..Seni okuyan bi çok şeyi anlar ipraam..

    En azından ben :Pp

    Egom tavan yaptı kendimi pek bi zat-ı şahane hissediyorum..Hem yazına yorum yapmazsam eksik kalıcakmışım gibi geliyo hep, illa illa adım olsun burda istiyorum nedendir bilinmez. :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel benzetmeler ve deyişlerle süper anlatmışsın durumu. Elien sağlık.

    YanıtlaSil
  4. güzel benzetmeler, bir ibram klasiği :)

    YanıtlaSil
  5. karnı tok gözü açları napcaz ibraam abi. lafta anlatamazsın bunlara, baklava börek ağzında kuşla kalakalırsın.

    YanıtlaSil
  6. Vallahi üstadım; ben soframı kurayım da varsın gelenin karnı tok olsun.. Aslolan benim onu o sofraya buyur etmemdir..

    Haa yemeği mi beğenmemiş.. Paşa gönlü bilir..

    eşşeğin bacağını yesin :))

    YanıtlaSil
  7. Pia a a a a :)

    Zıhım yisin de denilebilir :) Hatta daha argosu da avr ama söylemiiciim ciddi bi insanım ben bu aralar ama yinede çok güldüm yorumuna :)

    Bu arada İpraam uyuyan yağuşuklu uyandı mı nedir ? Özliyciim :(

    YanıtlaSil
  8. yeni resim pek bi hoş da aklıma bişey takıldı..sizin yaşınız 3'er 3'er mi atlıyo :)))

    YanıtlaSil
  9. kadın seviyo yetiniyo erkeğinin sevmesiyle erkekler yetinemiyo:( sarışınsa esmer esmerse sarışına da bakayım diyo evdeki zaten cepte ben yeni tatlara bakayım istiyo erkeğin doyması olmuyo:( aç gözünü toprak doyursun emi!

    YanıtlaSil
  10. kedikafaatanpsikopatfare: bilmem ben fikir verdim sadece herkes yine de kendi bilir. aman karışmış olmayayım.

    bigarip women: ahaha:) yap sen yap...

    Aslı: Teşekkürler..

    Hayal Mayal: :) Klasikler iyidir...

    Victor van dort: Haklısın. işin bir de o cephesi var...

    YanıtlaSil
  11. Pia: :)))))))) çok güldüm. Allah ağlatmasın

    Bigaripwomen: Uyuturuz yine:) Zati bi uyanmış saçları da ağarmış :p

    devenin_bale_papucu: Alıştıra alıştıra 46 yapıciz efendim:) zaten profille oynaya oynaya tüm hayran kitlem dağıldı:PpP

    YanıtlaSil
  12. İlayda: her şeyin zıddı da mümkündür. Hem sen bana mı didin bakim:) döferim bak :PpP

    YanıtlaSil
  13. Aman uyut gözün seviim iyice gözü açılmış uyanık haliyle :))

    Çook seneler geçti çok seneler geçtii ağarmasın mıı :)

    YanıtlaSil

Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?

Çok okunan yazılar