Her yol Ankara




Böyle bir deyim var.
Ne demek olduğunu bilmeyen yeni nesil için yeni Türkçeleştirirsek "bizde kural yok, seçenek çok" diye de açıklamak mümkün...

Bendenizi tanıma şerefine nail olanlar bilir. Kendisiyle barışık yaşayan bir Allah'ın kuluyumdur. Kılımla, tüyümle, derdim olmaz. Hani öyle orman kaçkını olmasam da saçım asker tıraşını geçebilir, sakalım kirli sakal kıvamında dolaşabilirim. Kılın tüyün ondan ötesiyle ve göbeğimle aram ise pek iyi değildir. O yüzden eritmeye çalışıyorum efendim. (Meraklısı için: bugünlerde kemikli; kazak, gömlek, don, pantolon ve ayakkabı dâhil 88 kiloyum)

Hal böyle olup, saç, sakal az uzayıp dağılınca yolumuzun düştüğü mahalle camilerinde "Buyrun hocam" diye Mihraba yüz sürmemiz için teklifler gelse de hepsini "kardeşim güç bela camiye cemaat olarak yolumuz düştü Bekri Mustafa gibi, hem bizi hem cemaati pişman etmeyin" diyerek başımdan savıyorum. Kendi günahım bana yeterken bir de mümin kardeşlerimizinkini almayalım. Kalsın efendim...

Kadıköy'de Yazıcıoğlu pasajının yanında bir pasaj vardır bilenler bilir. Bir zamanlar korsan CD cennetiydi. Hâlâ da o civarlarda istediğinizi bulmanız yine mümkün. Azıcık aptal aptal dolaşın, yanınıza yaklaşıp türlü seçenekler sunacak yurdum müteşebbislerini anında görürsünüz.

İşte böyle "Naber hacı?" modda saç sakalı dağıtıp dolaştığım bir zamandı herhalde. Yazıcıoğlu'ndan indim, dış kapıya yöneldim. Bir yurdum delikanlısı "Kent var, Malboro" var tadında bağırıyor. "Xp var - Vista var... Önümdeki gençleri görünce "konulu" mevzulara girdi "Teen var, Oral var, Anal var" diye konuşurken birden beni gördü ve yerlere yatarak gülmeme sebep olacak şu dumur cümleyi sarf etti:

-"Mürşit var, Hatim CD’si var, Abdüssamet var"

------------------------------------------------------------------------------------------
Hamiş:
Benzer bir şoku da İzmir'de Cuma çıkışı cami kapısına Playboy tezgâhı açan bir yurdum müteşebbisi yaşatmıştı yıllar önce.
Bu yazıyı paylaş: :

4 Yorum var:

  1. her yol paris diye bilirdik ama milliyetçi damarla yazmışın İbrahim kabulümüzdür. sen de nabza göre şerbet veriyon, kılıktan kılığa giriyon. eminim o pasaja her gittiğinde adamın sana her seferinde başkaca cd satmaya çalışması. valla kılıktan kılığa giriyon yani. ama asıl önemlisi de bakalım sen cd aldın mı? aldınsa yarılana kadar hangisine baktın...

    YanıtlaSil
  2. Her yol Paris derler fakat bana göre her yol Ankara..Propaganda filmindeydi dimi bu replik orda değişmişti sanırım..Yani Paris Ankara olmuştu yanılmıyosam..

    Neyse konu bu değil adsız aklımı karıştırdın:)

    Çok güldüm çoook ipraam :) Gülesin geçince ne aldın Hatim cdsimi :)

    YanıtlaSil
  3. son cümleye koptum yaa:)

    YanıtlaSil
  4. Adsız: ben bildim bileli "ankara"ydı. dahası aldık tabi bir kaç cd:) konulu :p

    Bigaripwomen: bütün cdleri hatmettim der mişim....

    stuven: kop kop:)

    YanıtlaSil

Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?

Çok okunan yazılar