Sevişerek oruç açılabilir mi?



M.Ali ERBİL'le başlayan ve Zekerriya BEYAZ'la devam eden medya maymununu oynama fırtınasına dostlar beni de layık görmüş olmalılar ki hitim pek bir arttı. Yok arttığı falan yok da bana öyle geliyor. Oturup ciddi ciddi bilimsel makaleleler yazsam acaba kaç kişi okurdu merak ediyorum.

Sağolsun okuyucularım maillerle değişik sorular sormuşlar. Bunlardan bir kaçı da gerek mevsimin Ramazan'a denk gelmesi, gerek Ramazan pidesi adlı blogum sayesine genelde "Neler orucu bozar?" tarzı geyik içerikli sorular. Bir kısmını cevaplarımla birlikte aşağıda yayınlıyorum efendim.

Yalnız sizleri uyarmadan da edemiyorum. Benim ipimle kuyuya inmeye kalkmayınız. Her ne kadar cevaplarımın elle tutulur nedenleri olsa da İbram hocanız mizah yazarıdır. Fetva dairesi başkanı değil...

Soru 1:- Sayın İbram hocam. Benim kafamda bir türlü çözülemeyen şu "sakız orucu bozar mı?" sorusu var.
El cevap: Bu eski bir soru olup cevabı iktidarda hangi partinin olduğuna göre değişirdi evladım. Eğer erbakanın partisi varsa Lütfi DOĞAN hoca diyanet işleri başkanı olur ve "sakız" orucu bozardı. Ecevit iktidarda ise bu kez Ecevit'in Lütfü DOĞAN'ı diyanet işleri başkanı olur ve "sakız" çiğnemek orucu bozmazdı. İşin aslı tedbiri elden bırakmamak lazım, bu devirde her sakız nerenle çiğnersen çiğne orucu bozar evladım.

Soru 2:- Hocam oje orucu bozar mı?
El cevap: İçmediğin sürece bozmaz ama neden içesin ki evladım. Kendine garezin mi var? Gerçi gusle mani olabileceği için abdestin olmaz derler. Sen karıştırıyor olmayasın?

Soru 3:- Sigara içmek orucu bozar mı?
El cevap: Girenler orucu, çıkanlar abdesti bozar kuralına göre bozduğu kanısındayım. Bir zamanlar okuduğum bir mizah yazısında %10 bozar deniyordu. Tabi %1 bile bozsa, bozulmuş bozulmuştur evladım. İçme...

Soru 4:- Başkası benim yerime oruç tutsa olur mu?
El cevap: Mutlaka olur ama tutanın orucu olur, bunun sana faydası ne?

Soru 5:- Ramazan davulcusunu dövsem günah olur mu?
El cevap: Sopayı haketmişse, cami imamı olsa da farketmez dövebilirsin. Ramazan davulcusu olmak imtiyaz değildir. Bahşişi fazla isterse de dövmen mümkün. Ancak sadece oruç tutmuyorum ama davul sesi kafamı şey..diyor diye dövemezsin...

Soru 6:- İşyerinde oruç tutmayan arkadaşım karşımda yemek yiyor. Extra sevap kazanır mıyım?
El cevap: Bonus alırsın diye düşünüyorum ama fazla bonus için yemekhane yada lokantalar civarına gidip, bakıp bakıp iç geçirmek sevap kazandırmaz.

Soru 7:- Kabızlık sorunum var, pandik atsam oruç bozulur mu?
El cevap: Parmak kuru ise bozulmaz diye bir yerde okumuştum. Bırakın bu pis işleri..

Soru 8:- Mastürbasyon orucu bozar mı?
El cevap: sen zaten niyeti bozmuşsun, oruç sağlam kalır mı? Yalnız okuduğum bi kaynakta 60 kefaret değil 1 kaza yeterli deniyor.

Soru 9:- Denize girmek orucu bozar mı?
El cevap: Nerede ve kiminle girdiğine bakar. Sabah hamamcı olmuşsun sahurda karanlıkta abdest almak niyetiyle girmişsin bozmaz. Su yutmamak kaydıyla. Ama sen gider Antalya'da Bodrum da çıplak turistlerin arasında denize girersen önce gusül gider, arkasından orucu kesin sakatlarsın.

Soru 10:- Sevişerek oruç açılabilir mi?
El cevap: Bu konuda Zekerriya Beyaz ile hemfikirim. En kral oruç açma biçimidir hatta. Mümkünse ağıza bir hurma ya da çikolata alınıp, al canım yarısı senin diyerek aynı anda dudak payı ile açılabilir.

Basit bir kural vardır. "Yasaklınla günah olan, helalinle sevap kazandırır. En güzel sevap kazanma şekli helalinle orucu birlikte açıp, sevişmektir zannımca" Yalnız oruç açarken "ön sevişmeye" ikindiden başlamak olmaz. Sabrınız yoksa ön sevişmezsiniz veya ön sevişmeye hurma yiyerek başlarsınız. Benim tercihim "karyoka" dır...

* Gelecek Sayıda: Oruç Neleri bozar?
Bu yazıyı paylaş: :

12 Yorum var:

  1. ayy..çoook güldüm. Allah'ta sizi güldürsün. söylemiycem deyip deyip duruyorum ama dayanamayacağım. Ortach değil Ortaç. Ç ile. Türkçe'nin içine biplemeyiniz rica ederim.

    YanıtlaSil
  2. hurma fantazisi süper yalnız:D

    YanıtlaSil
  3. kitleleri peşinizden sürüklüyosunuz :P

    YanıtlaSil
  4. He bende okudum okudum hepsi bildiğim şeyler (tabii farklı anlatımla) ama orucu açmaya dudak payı ile başlamak farklıymış bak, Zekeriya efendiyle Mehmet efendinin iğrenç anlatımlarından öte olarak..E hayır ama yani gidip bir sevgili ve hurma şeedesim geldi ramazan ramazan etme ipraam!

    YanıtlaSil
  5. Allah razı olsun hocam valla bir aydınlandıkki sormyınız efendim..:Pp yalnız hocam şu sevişme işine cennetten çıkmış bir meyve olan hurmayı katmassak olmazmı..:))onun yerine çikolata ile başlasak bir zararı olurmu hocam?

    YanıtlaSil
  6. hahaha eğlendim okurken, süper (:

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim hocam bilgilenizi paylaştığınız için. Ne kadar cahilmişim ..

    Gece gece gülmekten mideme ağrılar girdi ya.

    YanıtlaSil
  8. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    allaaammm yaaaa hhoofff :))
    odulunuz wa efenims blogunuza bayiliorum demek için .)

    burda:
    http://lollacom.blogspot.com/2009/08/holllaalllaaaaaaaa-lolllaaa.html

    :)

    YanıtlaSil
  9. Büyük hizmet görmüşsünüz efem sayenizde halk aydınlandı. Sahi karyoka diye bişey var dimi, olsa da yesek.

    YanıtlaSil
  10. ibrahimin hoca versiyonu da güzelmiş....

    YanıtlaSil
  11. allahsız kafirler cehennem ateşi senin gibiler yanıyor (:

    YanıtlaSil

Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?

Çok okunan yazılar