Kadın olmanın dayanılmaz cazibesi-2 (Alışveriş)



Dün akşamdan aldım. Kısmet işte her ramazan oluyor böyle. E millet kafayı çekip akşamdan kalıyor da çakırkeyif oluyor ben de oruç keyfi olayım dedim müsaadenizle. Hani yemek bişi değil de susuzluk koyuyor gerçekten. Hele bu sene zaten su içmeye yetişemediğimiz kadar sıcak olunca hava bir de üstüne akşamdan kalınca oruç koyuyor.

Önce biraz fazlaca yattım. Çünkü sinir tepemde. Cep telefonum çalmış ama ben kapattığım için kendimden başka kızacak kimse yok evde. Sonra geldim işe elimi yüzümü yıkayıp. Hava sıcak, klima çalışsa da susuzluğu kesmiyor ki. Zar zor akşamüstü oldu. Kaldı bir kaç saat ama o zamana kadar azimle kimse ile hırlaşmadım. Sadece bir personeli işten çıkardım hepsi o. Bir de Türk Telekom görevlisiyle kapıştım. Tekme tokat birbirimize girmediğimiz için de vukuattan saymıyorum.

Akşamüstü yürüyüşe çıktım hem stres atarım diye. Binaların gölgelerinden gide gide bir süpermarkete dadandım. Aman efendim şu patlıcan közleme enfes, mezelerden de almalı. Çiğ köfteyle oruç açılabilir mi acaba. Hurma gibi yerim nolcak. İce tea buz gibi iyi gider. Sosis pişiririm, salam yerim, kavurma alsam içine yumurta kırsam. Oh!

Cola'nın reklamı var belki ramazan keyfi olur alayım. İftar sahur arası atıştırmalık çerez, minik keklerden de alayım. Aaa! kaymaklı ekmek kadayıfı... Peynirsiz olmaz peynir, yoğurt, tavukgöğsü. Ne iğrenç mide var bende de ya. Ah canımmm içli köfteyle, barbunya pilakiyi es geçmişim. Dondurma da alsam buz gibi yerim içim ferahlar. Yaprak sarma almadan olmaz. Maden suyu da almalı bu kadar şey üzerine. Noluyor oğlum İbram kendine gel. Bu ne oğlum? Hadi şimdi 2şer paket aldıklarının birerlerini geri koy. Yok, bazıları iki kalsın. Çikolata almadım daha.

Derken 1 saat geçivermiş. İçerisi de klimalı serin. Market arabasıyla gezdim Turist Ömer gibi. Tabi kasada aynı gülümseme olmuyor insanın yüzünde ancak bunların hepsi yenilecek şeyler oğlum diye kendimi teselli ettim. Şöyle bir baktım poşetler elimde, hem alışveriş keyfi, hem strese atmıştım hem de vakit geçirmiştim. Üstelik yiyeceğim şeyleri düşünürken bile karnım doymuştu.

Aldım elime poşetleri çıktım. Yan taraftaki giyim mağazasının vitrinindeki ramazan indirimine gözüm takıldı. Sonra içeriye şöyle bir göz attım. Ablalar teyzeler yengeler dolmuş. Didik didik ediyorlar her şeyi. Biri üstünde deniyor. Biri diğerinin elinden kapıyor. Oh miss dedim içimden. Aslında ben çarşı pazar gezmekten ve alışverişten pek hoşlanmam ama standart mutfak alışverişinden bu kadar zevk aldıysam kadınlar nasıl zevk alıyor olmalılar bu elbise, fanila don gömlek işlerinden.

Yoksa çarşı pazar neden bu kadar kadınla dolu olsun. O sıcakta 2 metre bez için sokaklara dökülsünler. Az uyanık değiller vallahi. Sorsan ay kardeş, gez gez yorulduk. Oğlana don aldım, kıza fistan. Kendime bir şey bakayım dedim, bulamadım bile diye dert yananı mı ararsın. Doğru düzgün üstüme giyecek bir şey mi yok diyeni ararsın. Öf sinir oldum stres oldum diyeni mi ararsın. Daha bunun ayakkabısı, iç giyimi, kozmetiği var. Oh yavrum keyfe bak... 

Anlayacağınız kadınların ikinci gizli rahatlama silahı da alışveriş. Üstelik benim anlatamadığımca inanılmaz keyif alıyorlar bundan. Yalan mı?
Bu yazıyı paylaş: :

17 Yorum var:

  1. yalan değil :) değişik bir haz anlatılmaz. aslında tüm insanlarda var bence. sadece nevi değişik. mesela ben yeni favorim olan internetten kitap seçip alırken kendimden geçiyorum. gözler süzülüyor, elde kalem "şu site de iki lira daha ucuz, ahha burda bu kitap bitmiş ama şurda hala var....." mırıl mırıl.

    YanıtlaSil
  2. çok doğru gözlemlemişsiniz,alışveriş terapidir bizim için tabi ödemelerini makul tutarsak ,ama kadın olmanın o kadar zor yanları varki,buda eşantiyon olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Değil :)
    Ben bir ev gadını olarak kıyafet vs. alışverişinden daha çok market/mutfak alışverişinde kendimi kaybediyorum :) Hele bir de oruçluyken oof of.

    Çok iyi anlarım sizi efendim :)
    Saygılar..

    YanıtlaSil
  4. yoo yalan degil :)
    ama dediginiz gibi herkesin zevki ve alisveris alani farkli :) ayrica sizinde belirttiginiz gibi sadece kendimize almiyoruz ki aile fertlerine de aliyoruz :)

    YanıtlaSil
  5. sanırım bir oruç sizi sadece aç kalmakla sınayıp sevap yazacaksa ve başkalarına bu kadar zararınız dokunacaksa bence tutmayın daha çok sevap kazanırsınız :)

    alışverişten alınan keyif aslında doğru, doğru olmasına da çarşı pazarın bu kadar kadınla dolu olmasının tek sebebi sadece kendileri için yaptıkları alışveriş değil elbette
    bunun kocası var, kızı var, oğlu var, hatta torun torbası var
    tabi hepsine birden yetişmesi için bir kadının vaktinin çoğunu çarşı pazarda geçiriyor gibi görünmesi de normal oluyor bu durumda, yadırgamamak lazım değil mi ?
    saygılar...

    YanıtlaSil
  6. @misssfit: ben internet alışverişlerine pek ısınamadım ama bir ara gitti gidiyor ben de bağımlılık yapmıştı. haklı olabilirsin.

    YanıtlaSil
  7. @lifegoeson: hergüzelin bir kusuru vardır. her iyi şeyin bir de faturası. kredi kartına dikkat:) stress atarken aman aman.

    YanıtlaSil
  8. @Ness: evet. tok açın halinden anlamaz di mi. ben gidip bişeyler daha alim akşama:)

    YanıtlaSil
  9. @A-H: peki bize de alın bakalım:) kandırın kandırılalım:)

    YanıtlaSil
  10. @Aynur (küçük hala): bak fetvanıza uyarım tutmam günahı vebali boynunuza:)
    Alışveriş yapın efendim size bişi demiyoruz ama sırlarınızı birer birer açığa çıkarıyor ibram abiniz:)

    YanıtlaSil
  11. @pabuç: teşekkürler. ee ihtiyarladık artık. kabul etmek lazım. emeklilik keyfi:))

    YanıtlaSil
  12. Bu aralar kasiyerlik yapıyorum bende... ramazana girerken çok yoğundu...

    oruç tutmayan adamlar bile ssıkı bi ramazan alışverişi yapıp, bir aylık ihtiyacını bir günde yapıp, herşeyi fazladan sepetlere doldurup gidiyorlar..

    YanıtlaSil
  13. bak bu ikinci yorumum önceki geldi mi bilmiyorum ama tekrarlamayacağım... burada "yorum boş bırakılmamalıdır" diye hata verdi şimdi bu meret...

    YanıtlaSil
  14. @Yılmaz Barış: Demek ki Ramazan'da market açmak lazım:) Bu arada yeni işin hayırlı olsun.

    YanıtlaSil

Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?

Çok okunan yazılar