Sokaklarına bahar gelmiş memleketimin



Kuş sesleri ovalara yayılır
İnsan buna hayran olur, bayılır...


Olmamak mümkün mü saygıdeğer blogger kardeşlerim. Ne güzeldir bahar, ardından gelen yaz mevsimi. İnsanın içi ruhu kıpırdanır, hayat dolar, neşe dolar, meşe kestane gürgen palamut baltalar elimizde biz gideriz belgrat ormanlarına olur. Çok güzel olur.

Nitekim bu kış çok soğuk geçmedi, bol bol yağmurlar yağdı. Bu sene mantar da bol olur aman dikkat edelim. Öte yandan önce cemreler düştü, ben gördüm düşerken cemileyi. Güzel düştü ne güzel düştü. Her bir yeri açıldı çiçeklerin, böcekler yapraklarından aldılar, spor yaptılar tozlarıyla. Aganigi işte... Doğanın yengesi hesabı.

Ne güzel oldu. Artık memleketimin çeşmelerinden sular pek daha bol akıyor. Oh! ne güzel. Çimenler, otlar bitti. Islak ıslak her yer. Böyle yürürken ayakkabılarımıza otlar boya fırça çekicek çimenlere basarken. Kuşlar börtü böcek herkes cır cır, vak vak ördekler olaya gircekler. Kediler zaten marttan başladı. İleri görüşlü hayvanlar. Çoluk çombalak yazın gezip, tozup büyüsün diye düşünüyorlar.

Böyle nergis, papatya, gül, sümbül, lale, mor menekşe, sordum sarı çiçeğe kokuları geliyor insanın burnuna. Mis gibi kırlara yayılıp, koyun kuzu meee meee leşesi geliyor insanın. Ne güzel, Ağaçlar çiçek açmış, dallarına da bahar gelmiş memleketimin.

Böyle rengarenk çiçekler, pastel pastel renkleri doğanın, miss gibi kokuları.... Ohhhh! derin derin çekesim geliyor içime...

-Şşşt Aloo... İbram abi uçmuşun yine. Döktürmüşün de sen oturduğun yerden nası görüyon bunca çiçekler, bahar, lale, sümbül, menekşe felam. Kokuları da cabası, nası geliyor koskoca caddede, asfaltın üstünde çiçek kokuları burnuna abi. Bol keseden atıyo olmayasın.

-Yavrum, sen körsen ben ne yapayım.
Baksana kapının önünden geçiyolar. Çek şöyle içine, kokla havayı, her biri başka bir çiçek kokusu. Baksana yaprak, yaprak nasılda açılmışlar. Azmış bunlar azmış. Misss miss. Yaz gelsin inelim sahilere, daha karpuz keseceğiz.


Hamiş: Resim gelecek sezondaki beklentilerimize (yaz) aittir.
Bu yazıyı paylaş: :

3 Yorum var:

  1. meleklerde inmiş yeryüzüne aman ne güzel ne güzel.

    YanıtlaSil
  2. İbrahim abimi bahar basmış. :)) geçer geçer. Geçen baharda böyleydin sen. Sonra duruldun. tez zamanda iyileşirsin inşallah ;)

    YanıtlaSil
  3. bakıyorum da nisan mayıs ayları gevser gonul yayları durumu coktan bunyene nufus etmıs ıbram abı:)

    YanıtlaSil

Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?

Çok okunan yazılar