The İbrahim Ortach'ı takdimimdir.



B
u blogu açarken belki en başta yapılması gerekeni en sonda yapıyor ve okuyucularıma yılbaşı sürprizi olarak, artık aramızdan ayrılan sevgili çakma kahramanımız İbrahim Ortaç’ı sunuyorum...

"The İbrahim Ortach" kimdir?

Sanal ve Çakma kahramanımız İbrahim Ortaç; biraz gazeteci, biraz yazar, biraz şairdir. İnternet dünyasında 10 yılı aşkın bir zamandır yazıp, çizmektedir. Profesyonel olarak bilgisayar teknolojileri alanında iş, güç sahibidir.

46 yaşındadır, evlidir. Çoluk, çocuk, torun, torba sahibidir. En büyük aşkım dediği küçük kızına hayrandır. Ayrıca bütün çocukları çok sever, onlar için bir şeyler yapan  insanları da çok sever, bu uğurda elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışır.

Edebiyatla arası iyidir. Mahalli gazetelerde yazılar yazar, kimi yöresel, kimi sektörel çok üyeli bir kaç sitenin sahibidir. Ayrıca sosyal sorumluluk projeleri de üreten, blog yazarlarının buluşup yazıştığı "birmilyonkalem" sitesinin kurucusu ve yöneticisidir.

Bu konuda birlikte yola çıktığı gönül dostları ile 2yıldır güzel projeler üretmekte, site editörlerinin ve aramıza katılan, katılmayan siz değerli blog yazarlarının da destek ve katkılarıyla, özellikle çocuklar adına güzel şeyler yapmaya çalışmaktadır.

Yazarın kişisel bloglarına aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz...

Bu yazıyı paylaş: :

26 Yorum var:

  1. Maşallah baya sosyal bir insanmış İbrahim Ortaç abimiz. :D

    Kendi blogunun 12 izleyicisi var abey, yarattığın "çakma" karakterin ikiyüz bilmem kaç izleyicisi var. Bu bir çelişki midir? Yoksa diğer blogu fazla insanın izlemesini istemediğinden mi kaynaklanır? :D

    YanıtlaSil
  2. yaaaaaaa ama olmadı kii şimdii erkan beyyy şimdii o kadar yazıldık şurdaa ipramaaa :))) utandım şimdii ha haa süper yaaaaaa bayıldımm eee ne oldu şimdii iprammmaaa tarihmii oluyor yoksaaa :)))Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi vallaaa demek bizim erkan bey iprammış :))) MUTLUU YILLARRRRRRRR...Siminyadaa şebnem hanım olmasın ...

    YanıtlaSil
  3. @mr_lonely: şimdi rağbet "çakma"lara:). bilmiyor musun. her iki tahminin de kısmen doğru... iyi yıllar.

    @Ateş Böceği: Azcık asılmaktan bişicik olmaz :p cansın sen:) Siminya da candır ama daha ötesini ben bilmem. Ne diyordu noel baba. Ho hoh ho:)

    YanıtlaSil
  4. Çakmanlaa, oricinalinlee, kısacası her halinle seviyoruz seviyoruz :) İpraam'a "selametle" diyoruz bide içimiz burularak. Niye çoğul yazıyoruz onu da anlamıyoruz :)

    YanıtlaSil
  5. Sanırım bir çoğumuzda aynı duygular oluştu böyle İpraaam böyle İpraaam ay şöyle diye yazarken birden, Erkan bey memnun olduk tanıştığımıza nasılsızın ? Formatına döndük ....
    ama bence de İpraam ölmedi içimizde yaşayacak , hepimiz zaten bir parça İpraaam değil miyiz? Zaten İstanbul'daki İpraamlar yüzünden büyük depremler olmuyormuş,dünyadaki en son İpraam öldükten sonra kıyamet kopacakmış,aslında hepimizin soyu İpraamdan geliyormuş,......Bu klişe cümlelerden beğendiğinizi seçin ve onu İpramaa uygulayın.
    Sanırım ben en çok ''hepimiz bir parça İpraamm değil miyiz''i sevdim.

    YanıtlaSil
  6. erkan bal da abimizdir severiz sayarız ama ibram abi ölmemeliydi :( hani sana anlatmıştım ya be, yıllar önce başka bi ibrahim abim vardı, sonra çıkıp ayşe ablanım demişti. aha aynı o durumu yaşıyorum:( gökhan tepe de çok acıklı söylüyo, gözlerimde yaş kalbimde sızı:( yaa :'(

    YanıtlaSil
  7. Ha bu arada blog kapandığına göre izleyicileini ben alabilir miyim?

    YanıtlaSil
  8. aaaaa çok şaşırdım...demek isterdim ama demiyorum ,sizi ilk okumaya başladığımda böyle bişey seziyordum ve doğru da çıktı...Faydalı işlere imza attığınız için sizi tebrik ediyoruz,Ailenizle uzun hayırlı ömürler diliyoruz...İbrahim olmasa da tüm yazılarınızı takip edeceğimizi söyleyip son yorumumuzu da yazmış oluyoruz...Sevgiler Saygılar...Merhumu (The İbrahim Ortaç'ı) nasıl bilirdiniz sorusuna ,canı gönülden ''biraz şımarık,biraz deli, zeki ve espri kabiliyeti iyi''olarak bilirdik diyoruz... :)

    YanıtlaSil
  9. Pabuuç öldüm yorumuna hee :)) Merhumu nasıl bilirdinizmiş çok yaşa emi :)) İki dakkada öldürdünüz adamı bende bırdan "sen çok yaşa ipraam" diyim diyorum ama yok o getti değğmi :Pp :)) Erkan abey affına sığınarak cıvıyorum, hani bu veda serisinin son bölümünde böylesi diyaloglar beklenmez belki amma velakin gidişin bile bi başka :)))

    YanıtlaSil
  10. valla ya T.İ.O abi idi, şimdi sayın erkan bey oldu... yüreği güzel adamdı T.İ.O abimiz ben şahsen severdim kendisini ama onu yaratanın yüreğini de bildiğimden sevmemek olmazmış zaten...
    mutlu yıllarrrrrrrrr :)))

    YanıtlaSil
  11. ya yemin ederim sırf açılımını teprik etmek için yorum yazacaktım gene adımı gördüm alla allaaa yeni yıl yeni yıl hakkımda kafada soru işaretleri oluşturuyola.
    ben UGK değilim be zaten bloguma gelen biri sürekli "işin aslını herkes öğrenecek" gibi tuhaf yorumlar bırakıyor, tırsıyom lan üstüme gelmeyin yakarım evi :(((((( ipramın erkan abi olduğunu bir blog sitesinde güç birliğiyle düşmanlarımızı püskürtmeye çalışırken öğrendim, ama kimseye söylemedim tabi napsınlar erkan balı öğrenipte hahah. bide üstelik erkan balı ibrahimden çokkk önce tanımıştım, çaktırmadan sızmış blogspota'da ibrahim olmuş amanda aman :)
    neyse hayırlısı olsun yeni yılda bloglarınız kese kese yazı dolsun hadi

    YanıtlaSil
  12. @bigaripwomen: çakmağımla, kibritimle ben de sizleri seviyorum. sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar yılbaşında milli piyango bize... ne dedim ben şimdi ya?

    YanıtlaSil
  13. @bucera: evet herkesin içinde bir İbram olduğu gerçeği yadsınamaz. Hatta biraz şukufe, biraz neriman biraz da abdülmüttalip:)) saygılar efendim her kim hissediyor, hissediliyorsanız:)

    YanıtlaSil
  14. @bi dost: üzüldüm ama ayşe teyze olmadığımı söylemiştim sana di mi:) yoksa ayşe teyzen miyim...

    YanıtlaSil
  15. @bucera: onlar benim canlarım, bonuslarım. kıyamamam:))

    YanıtlaSil
  16. @pabuç: gıcık şey:) sana inat hortlayasım var. hani şimdiden sabun yapasın geldi ibramı. köpürürsem namerdim demiş ya amcam o hesap:)

    YanıtlaSil
  17. @bigaripwomen: Allah'tan ölümüzü womenler yıkamıyor. yoksa iş nerelere varacak:P korktum bi anda... neyse gözüme sabun kaçırmayında. biz çıkalım kerevetine...

    YanıtlaSil
  18. @evren: teşekkür ederim efendim. o sizin güzelliğiniz. bizler birbirimizin aynasıyız sadece. güzel bakan güzel görüyor efendim. saygılar.

    YanıtlaSil
  19. @siminya: yoksa melahat mi demeliyim:)) kusura bakma kardiş. seni de bulaştırmak istemezdim ama seni kıskandım ben de online intaar edim de rating alim dedim ama gördüğünce o da nafile. blogu yapan dişi kuşmuş efendim:)) giderayak söylüyom siminya da benim :PpP

    YanıtlaSil
  20. Hiç şaşırmadım biliyordum.. Anlıyordum...Seni birkez daha tanımaktan mutltuk ve onur duyuyorum seni tanıdsığama çok memnun oldum bir kez daha söylüyorum seni seviyprum ibraam insan olduğun için. sen olduğun için

    YanıtlaSil
  21. ben daha çok ipram abinin nereli olduunu merak ettim, neden bilmiorm ama biyografi okumuş tarzında oldum, mutlu oldm ama meraklandım da yani :)

    YanıtlaSil
  22. mutlu yıllar diliyorum.. sakın gitme bırakma :(

    YanıtlaSil
  23. aha şaka mı bu? neden öldürdün ipraamı?

    YanıtlaSil
  24. @siyah kelebek: o onur bize ait efendim... sağolun var olun.

    @hayal meyal: adres de verdik efendim:)biyografi gibi oldu evet haklıın.

    @Neslihan: ben de mutlu yıllar dilerim. bazen gitmek gerek.

    @delinin biri: bir deli sen misin bu dünyada:)

    YanıtlaSil
  25. yav nereye yetişeceğimi, hangi blogunu okuyacağımı şaşırdım ben yahu :))

    YanıtlaSil
  26. @beenmaya: daha dur bişi yok :)) ben kontrolü kaybettim de ondan topluyorum ya dükkanı:)

    YanıtlaSil

Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?

Çok okunan yazılar