Eşşek saatleri...


İnsanların keyiflerinin denk düştüğü zaman dilimleri vardır. O zaman, herkesle her şey iyidir güzeldir. Ortalık güllük gülistanlıktır. Tencere kapak yuvarlanır gidersiniz.

Hani, gak dersin karşındaki güler, guk der, senin gülesin gelir. İyi, güzel, hoş zamanlardır. Patrona zam istersin verir. Adamı kankan sanırsın. Hızlı gidersin trafik durdurur. Polisin bir öpüp sevmediği kalır. Öğrencisindir. Olmadık serserilik yaparsın derste, öğretmenin birine âşıktır, cep teline gelen mesajlara bakar bakar, sana gülümser durur.


Senin eşekliğin devam eder ama, genelde insanlar sabırlı olur. Hoş görür. Görmezden gelir.

Mesela; banka kuyruğunda çaktırmadan öne geçersin. Otobüs beklerken itişir, kakışırsın. Vapura binerken herkesi iter, kakar önce sen atlarsın iskeleye. Herkes, acelesi var herhalde diye anlayış gösterir. Tartışma programlarına katılmış gibi konuştuğun insanlara laf sokarsın, giydirirsin. Sence herkesin üstünde şık durur. Bişeycik demezler, keyfin gıcır olur.

Sinirlisindir, evde herkese posta koyarsın. İşyerinde patronun kızı dâhil herkesi fırçalarsın. Onu yapamam, bunu edemem dersin. Maçta hır çıkarır, hakeme küfredersin. Olmadı miting düzenlemeye gidersin. Bağırır çağırır, kapı pencere, cam çerçeve indirir, jop bile yemeden eve dönersin.


Bazen de, insanlarla eşşek saatiniz denk gelir. Eline taşı sopayı alır, sağı solu taşlarsınız. Yetmez. Demokratik tepki diye otobüse Molotof kokteyli atarsınız. Esnafın camını çercevesini, kapısını penceresini indirirsiniz. İnsanların sabrı ve hoşgörüsü taşma noktasına gelir.


Sonra ne mi olur?
Bir gün, eşek saatiniz denk gelir başka insanlarla. Onlardan birisi de çeker seni vurur.
Akıllı olmak lazım kardeşim.
Eşşek saatlerimiz değil, eşref saatlerimiz denk gelsin kardeşim.

Yine de gönül istiyor ki; cam kırılsın, can kırılmasın...

Bu yazıyı paylaş: :

12 Yorum var:

  1. Kızmışsınız mı :) yok yok sanki çok kızmışsınız :)
    Hadi Allah yardımcınız olsun ...Ben de bu gün kendimi ; paraşütle atlamış ama paraşüt son 3m de açılmış gibi hissediyorum...Bu da eşek saatine denk sayılır sanırım :)

    Sağlıcakla kalın...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir açıdan olaya yaklaşmışsın İbraam ağabey. Hani cuk diye oturur ya kavramlar, aynen öle olmuş yerli yerince taşı gediğine oturtmuşsun yine.

    SAygılar...

    YanıtlaSil
  3. Nasıl bir milletizki, küçücük gazlarla nerelere gidip, ne büyük hatalar yapabiliyoruz.. Durumumuz vasat.. Ama yinede camlar kırılsın, canlar kırılmasın..
    Baki sevgiyle..

    YanıtlaSil
  4. pabuç: kızmadım. kızmadım. kızdımsa da kendime kızdım. ancak hepimize rahat batıyor ve birbirimizin hassas noktalarına karşı yeterince hassas davranmıyoruz. sonra da istenmeyen olaylar yaşanıyor.

    YanıtlaSil
  5. sözün özü: sağolasın salih kardeş:) cuk:)

    YanıtlaSil
  6. derkenar: bahane arıyoruz. kibriti olana benzin biodunu olup koşuyoruz. haklısın

    YanıtlaSil
  7. Bence sen değil biri sana kızmış. Sana her saatim eşref ossun ipraam. Amin :)

    YanıtlaSil
  8. İnsan çiğdir. Eşek olmadan eşref olunmaz. Takamül insanın süreci. Bizde ki yanılgı herkesin sürecine ilişkin yanıldı.

    Sorun eşekler de ya da eşrefler de değil.Hiçbir zamanda olmadı sorun her zaman eşref taklidi yapan eşekler de oldu.

    Duyarlı olmak kesinlikle eşref olmanın vasıflarındandır.

    Kolay gele.

    YanıtlaSil
  9. tema pek hoş olmuş...da blog sahibi bir süredir kayıplarda.Umarım iyisinizdir..saygılar

    YanıtlaSil
  10. BigaripWomen: Sen birine kızmışsan, büyük ihtimalle o da sana bişi yapmıştır zati. Kızmak da dahil....

    Hacivat: Haklısınız efendim. Sorunla ilgili tesbitinize de katılıyorum. Urba ve etiketle semerden kurtulmak mümkün ama eşeklik baki kalıyor bazen..

    pabuç: beğendiğinize sevindim efendim. buralardayım. dayım dayım dayım...

    YanıtlaSil

Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?

Çok okunan yazılar