Buyur burdan yak...





Geçenlerde bir arkadaşımızın başına geldi. Yazılarının içerik olarak kopyalanması olayını hatırlarsınız. Hiç hoş değil, çok tatsız bir olay. Bu konuda yazan çizen olduğu ve benim de görüşlerim "çırılçıplak" belli olduğu için fazla bir şey söylemeye gerek yok.

Yazılarımın beğenilmesinden hoşlanıyorum, insanlarca paylaşılmasından da. Ancak tüm bunları yaparken nezaket kabilinden de olsa adımın veya nickimin referans verilmesi gerekmez mi? Gerekmiyor bazı insanlara göre. Ancak kanunlar öyle demiyor ve ciddi yaptırımları var. Biliyorsunuz, burada boşuna saymayalım .

Bugün eski yazılarımı (siz burada hiç okumadınız onları) karıştırırken bir kaç satırını google'a pasteledim. Ama ne göreyim. Yazılarım kesilip biçilmekle, değiştirilmekle kalmamış. Bir de altına imza atılmış. Üstelik imza atılmakla da kalmamış bir kaç kişi de alıntılayıp yazıların altına imza atan arkadaşa "jest" yapmışlar. Yani yazdıklarımı araklayıp imzalayan kişi, telif hakkına saygı gösteren birkaç blog sahibi tarafından adeta ödüllendirilmiş. Tabi onların suçu yok. Eser sahibi "San"dıkları kişiye hürmette kusur etmemişler.

Şimdi ne yapmam lazım?
Düşündüm. İlgili sitelere birer mail attım. Gerekli düzeltmeyi yapmaları için. Bir müddet sonra da eski yazılarımı yeniden yayınlamaya başlayacağım. Hepsi daha önce "geocities ve diğer bir kaç sitenin" kayıtlarında var. Emeğe saygı göstermeyenleri gördüm ama emeğine saygı gösterilen bir "(ç)alıntı üstadını" da yeni duyuyor, yeni görüyorum.

Kendisini bulursam en kısa sürede tebrik edip, araklayıp tahrif ettiği yazılarımı sitemde yayınlamak için izin isteyeceğim. Vay be... Erbabı yaparsa yorgan bile titremez diye boşuna dememişler. Yıllardır uyuyormuşum. Uyandıran "google" sağolsun.

Fatihin fedaisi Kara murat geliyor:) savulun bre melunlar...

HAMİŞ:
*Yakalarsam napıcamı ben biliyorum  ama yakalayamazsam da bedduam tutar, başınıza resimdeki gibi bi  olay gelebilir. Allah korusun.
Bu yazıyı paylaş: :

18 Yorum var:

  1. ibram abi şaka gibiler gerçekten.. harfi harfine haram et yazılarını, parmaklarında düğümlensin adamların inşallah...

    YanıtlaSil
  2. İbraamm ağabey. Elin oğlu allayıp pullayıp senin yazıları okutmuş bir güzel :)) Suç senin sende bu kadar güzel yazma bea agabey. Dava açsan adam yazılar beni cezbeddi,ondan çaldım dese cezası indirime uğrar :))
    Şaka bi yana bir yazının altına link vermek bu kadar zor olmasa gerek!
    Kınıyorumm o meymenetsiz hırkızı!!!
    Fotoğraf ayrıca çok güzeldi, O duruma Allah kimseyi düşürmesin :)))
    SAygılarımla...

    YanıtlaSil
  3. kimmiş abi o söylede bi taciz edelim. utanmıyor musun terbiyesiz herif/kadın diye yorum yazalım:)

    YanıtlaSil
  4. İnsana yoktan yere dert çıkarıyolar of of uğraş dur işin yoksa :( Geçmiş ola ipraam umarım tez geçer. Haklı davanda sana kolay gelsin ne diyim. Sinir oldum.

    YanıtlaSil
  5. heyttttttttt diyosun :)) o foto içimi kaldırdı ama

    YanıtlaSil
  6. yanı ınsanların hıcbırseye saygısı kalmamısken aslında bunda saygszlık yapmasını cok görmemek gerek yıne senınkıler araklanıyo valla bu büyük dediğimiz sanatcılar bile onların bunların sarkı sözlerini araklayıp sonra altına adını soyadını cakıo adamlar yanı artık adamlar icin her yol mübah cok takılmamak gerek cünkü derya olan sensın onlar damlalarını dahi kurutamaz :)

    YanıtlaSil
  7. çalıntının üstadı ne demek...
    adamlar kendi çalıyor
    sonra kendi yazıları izinsiz kopyalandı diye şikayet ediyor bide ...

    YanıtlaSil
  8. Şu devirde artık büyük paralar ve büyük emekler harcanmış bir kitabın korsanı çıkıyorsa eğer,bizim internet ortamın da yazıp yayınladıklarımız elbetteki çalınır ve'de yayınlanır..Keşke olmasa tabiki kimse istemez..oturup akşama kadar bunun araştırmasınıda yapamayacağımıza göre,çözümsüzlükler içinde yazmaya devam ibraam..
    Elbet birgün çalmanın cezasını ödeyecekler..

    YanıtlaSil
  9. ayy bnm de başıma geldi, acaip sinirlendim.. O yüzden edebi içerikli yazmamaya başladığımı da itiraf etmeliyim..
    yalnız resim acaip canımı acıttı, bakması bile yetio, fakat güzel oturtmuşsn yine :)

    YanıtlaSil
  10. zaman zaman bende yaşıyorum bu çalınma olayını..insan çok kötü oluyor..bende siz gibi hemen site yöneticelerine şikayette bulunuyorum bir bir...bir gece ,yazdığım bir yazının ,bir radyoda isim verilmeden okunduğuna şahit oldum,anında pc yi açıp mail çektim oraya ve yayının sonunda bana ait olduğunu söylediler..ispatımı sunmuştum çünkü..

    YanıtlaSil
  11. ibram o ne ya bakamıyorum fotoyaaaaa :S

    YanıtlaSil
  12. mutluysamnehos: isteseler veririm halbuki. adımı yazsa yeter...

    salih yıldırım: teşekkürler. membaı burda değil mi. haklısın:)

    victor van dort: hallettim hallettim:)

    BigaripwoMen: teşekkürler...

    YanıtlaSil
  13. Siminya: sen kadar diyemem gerçi ama:) fotoyu beğenmene sevindim :) neticede bi yere etkisi olmuş ya:PpP

    Dağ Keçisi: Haklısın ama yine de üzülüyor insan. Hele o yazıda anıların ve ağrıların varsa..

    Orijinal delikanlı: sen teknik yazıyorsun ve senin de yazıların çok araklanıyordur eminim.

    YanıtlaSil
  14. siyah kelebek: yüreğimizi de çalamazlar ya...

    Hayal Meyal: Düşman başına bir resim... aman:) sana da geçmiş olsun bu arada.

    Gülden Işık: hem şanslı hem de hızlıymışsınız. Radyoya müdahale edebilmek güzel...

    YanıtlaSil
  15. Cam Adam: :))

    LoveMeorLeaveMe: bakma bakma...

    YanıtlaSil
  16. Üstat valla tüm taklitler aslını yüceltirmiş diyorlar ama insana da acı koyuyor bu emek hırsızlığı...Ben bile şüpheleniyorum yazılarımı aşıranlardan seni düşünemiyorum bile...Anonim olmuştur yazıların :(

    Ben google analitics e kayıt ettirdim blogu adamlar direkt başlığa göre search ediyorlar. Ama kimin search ettiğini bulamıyorum bir türlü:(

    YanıtlaSil
  17. Güllerevurgunum: aslında kaynak belirtseler bir yerleri eksilmez ki... sağlık olsun.

    YanıtlaSil

Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?

Çok okunan yazılar