İbram yaparsa, alâsını yapar



İ
nsanın adı çıkmaya görsün. Kötüsü berbat bir şey Allah korusun da iyisi de duruma göre çok da iyi bir şey olmayabiliyor. İşte Amerika'nın 11 Eylül'ü Türkiye'nin 12 Eylül'ü var. Benin neyim eksik di mi? Kimin kızından neyim kısa. The İbrahim Ortach'ın da 12 Ekim'i var bu günden sonra:

Sabah keyifli uyandık. Pazartesi sendromundan eser de yok. Ancak işe gelene kadar. Geldik...
Yine anormal bir durum sayılmaz. Sadece adres şaşıran çaresiz insanların çare türbesi olacağımız bir günmüş...

1- İmam Efendi cemaatle mahkemelik olmuş ama sonrasında affetmiş. Davasını geri çekecekmiş. Dilekçe yazacak printerı arızalıymış, bizimkinde yazmalıymış. E o işlere bakmıyoruz desek de nafile arzuhalcilik de yaptık... İmam efendi giderken özenle masanın üstüne elindeki paralar arasında kısa bir tereddüt yaşadıktan sonra 50 kuruş yerine 25 kuruş bıraktı. Biz de öğrenmiş olduk kaç paralık adam olduğumuzu...

2- Arkadaş anlaşmalı evlilik yapmış Almanya'da bir bayanla şimdi ayrılmak istiyormuş. Ancak noterden anlaşma evrakı çıkarmak pahalıymış. Mail adresinde kadının gönderdiği evrakın bir print'i alınacakmış. Printer baba türbesi olduk o kesin. Kafelere yönlendirdik "Abi yaparsan sen yaparsın" dedi. Dayanamadık. Yapıcı bir adama çıkmış namımız memlekette.

3- Mühendis arkadaş Autocad dosyasını flash'a alacakmış. İnterneti arızalı imiş. Benim pc'den çektik verdik. İyi de bana ne. İnternet kafe yok mu memlekette. O işi de biz yaptık.

4- Şımarık çocuk dedesini kapmış da gelmiş. Sınıf başkanlığına adaymış. Seçim broşürü dizayn edilecek ve 100 adet basılacakmış. Az dinleyip kırmadan incitmeden bir matbaaya yönlendirdik. Tabi ona da yaparsa İbram yapar demişler. Ne yapıcı adammışım da haberim yokmuş.

5- Servisteki yeni arkadaşlar 2 tane PC’yi onara edeyim derken göçürmüşler. El atmak bize düştü. Yaparsa İbram yapar tabi. Yapalım bakalım ha iki ha on iki ne farkeder.

6- Arkadaşın biri gereksiz yere fiyat politikamız hakkında ipucu vermiş müşteriye. Adam işimizi hafife alıyor ve verdiği parayı çok görüyor. Münasip dille anlattım. Biz yaparsak iyi sini yaparız...

7- İnternetimiz kesintili bağlanmaya başladı. Bir yerde bir cinslik var. Bulacam. Kendi himmete muhtaç dede, âleme himmet ede'yiz ama hala angarya fırtınası sürüyor.

8- Yazıcımız da çalışmadı. Network çuvalladı... Bir bakmak lazım..Onu da yapıver İbram dedi patron. Tabi efendim benden başka kim yapıcak.

9-Kargo'dan gelen ürün 3ncü kez yanlış gönderilmiş. Telefonu ve ağzımı açtım, gözümü yumdum. Yapacağınız işi adam gibi yapın dedim. Herkes ben değil ki tabi.

10- Komşu çiçek saksısı taşırken üstüne su döktüğü laptopumuzdan sonra bugün de bir tanesinin üstüne standını düşürdü. Adamın güneş şemsiyesi Resmen geldi standına çarptı aldığı rüzgârla. Stant sürüklendi bizim dükkâna girdi. Masanın üstündeki laptopun ön kısmına çarptı. Laptop çalışmıyor:(

11- Selamın aleyküm diye biri bağırdı az önce bu saatte. Aklımı aldı kapının önünde. Üstelik sarhoş gibi bir ağız yuvarlaması ile "yazıcı var mı" çocuğun dersini çıkarttıracaktım dedi. Tek kelime "yok" dedim. Allah Allah biri "elektronik sebili" olduğum yalanını yayıyor herhalde sokakta...

12- Biri kız arkadaşının bloğuna yorum yaptım diye beni engellemiş. Nasıl oluyorsa, aman kızlar gözünüzü seveyim. Bana bakmayın benim yârim var. Yorumlarım hoşunuza da gitse sırıtıp gülümsemeyin. Kimsenin tavuğuna kış demiyorum. Rahat olun arkadaşlar. Relax lütfen...

13- Bir ihbar aldım. Her an yine yaptığım bir yorum dolayısıyla hakaretengiz bir mail alabilir mişim. Ne oluyor ya... Teker teker gelin. Hem ben yorum yaparsam da iyisini yaparım.

14- Taksiye atlayıp bir kaç koli malzeme alıp getirdim işyerine. Yolda ihtiyar taksici amca bir kısmını sonra alalım bunlar çok dedi... Şaşkınım taksiye mi çok geldi, Amcaya mı bilmem ama bir kısmını bıraktım diye ikinci kez taksiye ödenecek 8 lira maaşımdan kesilecek. Bunu biliyorum. Taksici amca da en az ben kadar iyi yapıyor.

Hayır, anlamıyorum, en masum halimde bugün bunlar başıma geliyor. Sevgilim diyecek ki: Yine neler yaptın? Yapmadım sevgilim, canım, cicim. Ama o da diyecek ki ;yaparsa İbram yapar diyorlar. Hem ben de biliyorum malımı dicek. Eh pek de yanılmayacak...

Yaaaa! Kurşun döktüreyim diyecem birisi 14lüyü kapıp gelecek diye korkuyorum. Lütfen okuyun bana, üfleyin anacığım. Nazar mı değdi ne. Şu blog dünyasında burç yazanlar, fal bakanlar hangi yükselenim ebesinin hangi burcuna girdi de aksine aksine gidiyor işlerim. Azıcık bir bakın da akıl verin yahu...

Ya sabır hacı, ya sabır! Bunaldım resmen...

.......................................
Hamiş: Her gün aksatmadan gelen hayırcım, bu gece ancak şimdi geldi. Bir ton fırça attım sabah niye gelmedin, aksattın mesai diye. Normal verdiğimin 2 katı hayır verdim kendisine. Ne demişler “bir sadaka bin bela defeder” Eder bence de… Elemterefiş….
Bu yazıyı paylaş: :

12 Yorum var:

  1. ibram abi ya bizim arabanın marşı bozuldu bi e atıver senden iyi kimse itemiyo dediler :D

    YanıtlaSil
  2. 10 numero da bahsettiğin çalışmayan laptopuda çalıştırıversene be ibram aga

    YanıtlaSil
  3. hepsini anladımda (aslında anlşılmamalı bu kara bahtın kör talihin) kız arkadaşının bloğuna yorum yazptın diye seni engelleyen savunma ve sahip çıkma güdülerini nerde büyütmüş, azcık babamada yollasın.

    sabır sabır geçiceek

    YanıtlaSil
  4. Ne iş yapıyorsunuz İbram, merak ettim.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili İbrahim,
    Hani elini tutsam yüzüne baksam daha net şeyler derdim ama iki lafın başı sevdiğim var deyip dırıyorsun. iyi de bundan bize ne anacım.
    Aslında benim göz ve dudak falı konusunda üzerime yoktur. Yardım istedin diye yazıyorum. yoksa gözünde ya da dudağında senin olsun. Felaketler dizisi olarak adlandırdığın tüm bu olayların seni bulmasının bir nedeni olması gerekmez. Koy ver gitsin rahat ol azıcık. Asıl sorunlar bunlar değil sanki. Derinde bir şey var. Onu çöz ki bu işler aklına batmasın.
    Yemişim dertlerini.

    YanıtlaSil
  6. önce 12 ekim gecesinin final haberini vereyim. kullanmadığım bir hattım vardı geçen gün ikinci telefonuma takmıştım. baktım geceyarısı bir akrabam aramış. önemli bir şeydir diye aradım hemen. kim bu münasebetsiz diye yüzüme kapadılar haliyle. meğer gündüz 11 de aramışlar gece 11 de değil:p

    YanıtlaSil
  7. uçan depik: o konuda iyi olduğumu nerden duydun, töbe töbe:p

    kırmızılı: en büyük kağıt para sorunu çözücek gibi:p

    hevesli bardak: ne iş olursa yapıyoruz sanırım. ama kabahat bende. "herkes her işi yapar ama biz sorun çözeriz" diye bir slogan icad etmiştim yıllar önce. hala yakamızda:)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Anonymous(adsız demenin arapçası). Aaa Murat Boz nişanlanmış sendromu yaşamasın bazı arkadaşlar diye yapıyorum. Evreşe yolları dar hani. Yoksa faldan korkan burçsuz doğardı...yani:)

    YanıtlaSil
  9. Siminya: Peder beyi tanımam ama şunları diyebilirim:
    1- Kızına ve annesine çok güveniyordur...
    2- Çok pis kıskanıyordur ama bunun olumsuzluklarını görmüş ve savaşarak bu duygusunu yenmiştir.
    3- Kıskanılmak istemediği bir durum vardır. O yüzden ilişmiyeyim, ilişmesinler diyordur.

    Diğer arkadaşlardan var bi hayli aslında. Bu umut verici bir durum. Saplantı yapmasalar. Sitem de hacklendi. İçinde "gül" geçen şiir yazamaz da oldum:p, tel açılıp fırça da yediğim oldu:) ama şunu diyebilirim ki kendim bi hayrını görmedim aşırı kıskançlığın. Hele şu alemde...
    diğer

    YanıtlaSil
  10. Siminya: + hele bir de kadınların kıskançlığı... bloglardan ırak çok pis olur:)

    YanıtlaSil
  11. Sen JOKER sin sevgili İbrahim..
    oralarda da...
    buralarda da...

    (okudum üfledim.. muskanı kargoya verceğim.. okunmuş suyu da iç..)

    YanıtlaSil
  12. 12 Ekimi unutmyacağız İbram abi:)

    YanıtlaSil

Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?

Çok okunan yazılar