Yazılarınıza nasıl daha çok yorum alırsınız?


Bunu bana sormayacaksınız aslında.
şurda bir iki makale var. Bunun dışında çok yorum alan cici beylerle hanım ablalara da sormakta fayda var. herşeye rağmen "abi sen de az çok bişiler biliyosundur" diyorsanız buyrun okuyun.

1-Kanka sayınızı arttırın. yani herkesi izleyin, onlar da sizi izlesin ve izlediklerinizde çok yorum olan kişilere sık sık yorumlar bırakarak kanka olmaya çalışın. aynı şeyi az yorum alan arkadaşlarla da yapabilirsiniz. böylece körler sağırlar birbirini ağırlar. ne kadar ekmek o kadar köfte.

2- Bazı platformlarda hır çıkarın. özellikle bayansanız. kaprisli yorumlar bırakın hit alan yazılara. ayıplayın. bunun size geri dönüşü, iyi kötü bir getirisi olacaktır.

3-Başlıklarınızı konu ile alakasız olsa da vurucu seçin. milletçe başa bakmayı severiz.

4-Çıplak kadın resmi ve argo kullanın. kapağı açılmamış küfürler bile işe yarar.

5-Kişisel veya kişisel olduğu izlenimi veren foto albümleri yayınlayın. abuk komik hallerinizi koyun. Mesela yakında ben de sünnet resimlerimi yayınlayacağım.

6-Gündemdeki konularda yazın. özel hayatınızı deşifre edin. aile fertlerini veya sevgilinizi aşağılayın. (yapan çoook)

7-Yalnız mutsuz ve teselli bekleyen biri izlenimi verin. kendinizi bunalımda ve her an yatağa atılabilecekmiş gibi gösterin. Hayran kitleniz birden artar. bir teselli ver'enleriniz çoğalır.

8-Hafif yollu veya çapkın. O kucak senin, bu kucak benim gezen kadın/erkek imajı da işe yarayabilir.

9-Yazılarınızda bol yorum alan ve yorum yapan bloggerlerden bahsedin. Onlara link verin. Aa.. ahmet bey de geldi bana bişiler dedi, Mehmet bey'de burdaymış diyerek piyanist şantörler gibi elalemi linkleyin...

10-Etiketlerinizi zekânızla güzelleştirin. konuyla alakasız olsa da en çok aranan etiketlere bir göz atıp onlardan faydalanın.

11-Al mim'im ver mim'im mimcilik oynayın...

12-Adı 9'a çıkmış, size göre hiti daha fazla bloggerlere bulaşın. ya sizi arkadaş ya da sevgili sansınlar. olmadı kahramanca ona saldırın, çamur atın...

13-Sosyal gruplara girin. zamanınızı katledin. sağa sola laf yetiştirin. ordan oraya koşuşturun.

14-Başka bir nick edinip sosyal gruplarda "aa arkadaşlar bakın ne yazmışlar diyerek kendi yazılarınızı pasteleyip, duyurun.

15-Yazılarınızda mutlaka soru cümleleri kullanın. hatta mümkünse soru cümlesi ile bitirin. sizce de öyle di mi ? falan diyin

16-Her yorumcuya cevap verin ve 1 yoruma tek bir yorum ile cevap verin. "ay sağolun hepinizi öptüm" demek yerine her yorumcunuzu itina ile öpün.

17-Kendi kendinize adsız yorumlar atıp kendinizi taciz edin. destekçileriniz olmasa bile cevap vereceğiniz bi yorumunuz olacaktır.

18-Bunu yazan tosun.... denklemini geliştirip "buraya yorum/yazmayana korum" tarzı güzel özdeyişler geliştirip yorum pencerenizin tanıtımına ekleyin.

19-Yorumcu bulutları, kimler ne yorum yapmış gibi eklentileri sitenize ekleyin...

20-Yazılarınızı ne uzun ne de kısa kesin. cümlelerinizi basit ya da karmaşık seçmenize göre okuyanlardan tepki alırsınız. okuyucu kitlenizi keşfedin ve ona göre yazın.

21-Şu sıralar bir trend var bilmem kaçıncı izleyenime bi şeyimi vercem modası. Siz de sizi yoranlara çay kahve ikram edin veya kendinizden (kesilmiş tırnaklarınız, kokmuş çoraplarınız) gibi bişiler verin.

22- Özgün olmaya çalışın. Sağdan soldan çalıp, çırptıklarınızı benim diye yayınlayıp kısa süreli hit alabilirsiniz ama safların içinde bir kaç akıllı çıkar, google'a bakar. Dükkânı erken kapatmak zorunda kalırsınız.

23-Düzenli yazmaya ve yayınlamaya gayret edin. Ölü günleri (kimsenin yazmadığı günleri) kollamaya çalışın. Haftada 3 yazıyı geçmeyin ama en az 1 yazı yazın. Yazılarınızı ne uzun ne kısa tutun. Unutmayın belli bir kelimeyi geçen metinleri okurken okuyucu bıkabilir.

24-Beni daha fazla yormayın.
Öff! düşünün bulun bişiler di mi ama kardeşim?
Bu yazıyı paylaş: :

53 Yorum var:

  1. Yazının 12. 16. ve 17. maddeleri gereği benimle yemeğe çıkıcaksın ipraam olmadı heybeliye bilemiycem artık..Çenem ağrıdı..:)

    YanıtlaSil
  2. gürkan ve doğuhanın ettiği tavsiyeleri zaten biliyoruz ve yapıyoruz ama onlar işe yaramıyor.

    242 yazıda 852 yorumu zor toparlamışız..
    ortalama bir yazıya 3 yorum.

    millet yazıların altına onlarca yorumu diktiriyor...

    fazla yorum için en iyisi senin yazdığın yöntemler...

    YanıtlaSil
  3. eeee sonra ne olacak başımız göğe mi erecek ya da taçmı takacaklar ya da ne bilim piyango bize mi çıkacak:)okuyucu kitlenize göre yazın demişsin ya zaten o kitle bizim yazdığımız yazılar doğrultusunda oluşmuyor mu?(işte sana soru cümlesi bu bana reating yaptırır mı:P)
    Kendi adıma şunu söylemek istiyorum benim yazılarını dikkatle takip ettiğim kişilerin,benim yazılarımla ilgili yorumlar yapması benim için önemli...onun dışında bloğumu izliyor gibi görünen herkesin izlemediğinin farkındayım ..Zaten yorum alalım diye yazmıyoruz ki biz burda düşüncelerimizi kusuyoruz genelde..
    Bu yazın gayet iyi olmuş belki düşüncelerimden taviz verirsem(ki inş böyle bişey olmaz)lazım olur maddelerin..SEvginin en hasıyla ve huzurla kal...

    YanıtlaSil
  4. Birde 16.madde de geçen konu...bn de kişilere tek tek cevap veriyordum :S demek bu yanlış bi şeymiş hımm...ben onlara olan saygımdan yapıyordum bunu ama neyse...

    YanıtlaSil
  5. wwaaayyyyy pek agresif bi elenktrik aldim sanki ;)
    tememmm sustum gidiom filmime
    opucukler gulucukler sevgiler .)

    YanıtlaSil
  6. Oldu.
    Bazı maddeleri pek sevmedim.

    YanıtlaSil
  7. ehuehueheuh birden içimden geldi, ne kuyruk acın warmış beaa :D bu da bana hit getirir mi? :D ehueheuheuhu hepsine kesinlikle katılmakla birlikte, yapılmaması taraftarı olup, yapanlardan olduğumu dile getirmek istiyorum. En azından bi kaçını yapmışımdır mutlaka :p

    YanıtlaSil
  8. BigaripwoMen: hesabı bana ödetme de bu krizde. Çıkarız sorun dil:)

    Orijinal delikanlı: Aslında çok sağlam ve bilgi verici yazıların var. ve teknik herşeyi yapıyorsun sanırım. tek sorun ti'ye aldığımız bazı yöntemlerde eksiklerin var:)

    YanıtlaSil
  9. :):) hele ondan senin bu kadar çok kankan var bu almede hala kızı ,amca, dayı derken işi büyüttün hımm anladım ben onu :):)

    YanıtlaSil
  10. o kadar guzel yazmıssın kı.. hele su 2. madde aza uğramadı erkekbloglarına..:D

    YanıtlaSil
  11. yorum yazdim baglanti koptu silindi. simdi büyük bir sabirla bir yorum daha yazacagim.

    cok yorum almak icin ben iki sey bilir onlari söylerim.

    "ya yalakalik yapacaksin ya da agizlarina sicacaksin"


    500-600 civari izleyicisi olanlar var. genelde senin söyledigin birinci maddeyi kullaniyorlar.

    aslina bakarsan yorum almak o kadar önemli bir sey degil.
    benim de 260 küsür izleyicim var, hicbiri beni okumuyor. ama bazi okuyucularim var yorumlar acik olmadigi icin bana mail atan sadik okuyucular onlar. benim öyle okuyucum olsun birkac tane hic izleyicim olmasin. ben bunu istiyorum.
    yoksa sacma sapan bir sürü yorum yaptirabilirsin bloggerlara. hicbir anlam icermez yorumlar ya da yazinin sadece son paragrafini ya da ilk paragrafini okumus gerisini okumaya üsenmistir. Hatta sadece basliga bakip yorum yazanlar bile vardir. Bu olay böyle. O yüzden bence fazla yorum almak icin didinmemek gerekir.

    YanıtlaSil
  12. ya çok güldüm okurken :)
    ben de katılıyorum yorum yapan sanki komple okuyor ya bazen ben ne diyorum yorum ne diyor durumu oluyor :)

    YanıtlaSil
  13. ya bir de ben şuna deliriyorum "ay şaçımı boyattım şu kitabı okudum sonra da melül melül camdan baktım daldım gittim" yazısına bir bakıyorum seksen tane yorum nasıl bir mantık ki bu...
    sen ciddi yazı yaz öte tarafta (ben değil benimkiler hayattan öyle) bir tane yorum altında o da alakasız...
    işte yurdum insanı...

    YanıtlaSil
  14. Ya ibraam sen beni bilirsin ilk zamanar çok sitem ettim bana yorum yazmıyorla diye ama gerçekten çok saçmalamışım :Pp izleyici kitlesi önemli ama, senin sıraladığın örnekleri de yapmam sırf okuyucu yada izleyici kazanmak için..Bir kaç küfür yazssam yada gereksiz sataşma yapsam ne olcak kendime yalan söylemiş olcam bence sabır,doğru,dürüst olmak zamanla hem izleyici artıracak hemde yorum bilmem bana göre öyle :)

    YanıtlaSil
  15. gelecek yazının talihlisi ne yolla seçilecek?

    YanıtlaSil
  16. süperr bir bilgi verici yazı olmuş.ben de herkes izliyor diye,kasılarak yazıyordum.herkes takip ediyor diye,yeni blogcuyum yaa:D aslında kimse takip etmiyor diye düşünerek yazsam belki kolay olacak.yine de yorum almak,çok çok güzel.yapıcı eleştiriler de öyle.ben çok sadık bir okuyucuyumdur.:) herkese tek tek cevap yazmak ben de de var.

    YanıtlaSil
  17. veeeeeeeeeeeee fundaya tamamen katılyorum..bu tip kişilerin bloğalarına bir bakın bir tane faydalı bilgi varmı? çoguda yüksek meslek sahibi valla şaşırıyorum..

    YanıtlaSil
  18. herkes sussun yaaaa bu blog camiasının en yorum fakiri blogcusu benim ya ! bi love me or leave me dedik herkes terketti iyi mi :) ben 250. yazımdan bile sonra başka bloglar okumaya başladım, bloxooya bile o zaman üye oldum. öncesnde kendi çapımda takılırdım ondan eski yazılarım hep 0 yorum :( bu yöntemleri sevdim ama ibram seni de :))

    YanıtlaSil
  19. anacımm ne gerek var bunca şaklabanlığa. ben diceğimi derim isteyen beğenir alır, istemeyen kaçar gider. :) zaten az okuyan bi toplum. okuduklarına şükür etmek yeter, yorum filan yazmasalar da olur. hiç işim olmaz iki kıçı kırık yorum için onla bunla kanka filan olmak angutluğun daniskası.. güzel özet geçmişin bu olaya. eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  20. genelde deneme tarzında yazıyorum kişisel hıcbır bilgim yok ve benım gibi yazanda sanırım cok az kişi var blog dünyasına acılmam sadece benı yazı yazmaya teşvik eder diye başlamıştım ve hala o niyetle gidiyorum ama bazı blogerları takıp ediyorum benden cok uzak tarzları var yadırgamıyrm ve hıc kınamıyrm tercih meselesi öyle yaa ...ama burası sankı bı rant halıne gelmıs ilgi cekebılmek için ellerınden gelenı yapanlar var.izleyici yada yorum yazan kitleyı yakalayabılmek için bu tarz şeyler gereksız ama ben yine derim ki herkes baksın dalgasına her türlü her yerın cılgını cıkarmayı basarabiliyrz
    sevgili OrtacH...

    YanıtlaSil
  21. ya da , nasıl daha fazla yorum alacagınıza ilişkin yazılar yayımlayın :)

    buda oldukça işe yarar sanırım

    YanıtlaSil
  22. LoLLa: film güzelmiydi. başrölde kim oynuyordu:) sevgiler bizden..

    Neslihan: Bazı maddeler zaten sevilmez efendim. Kullanımı bile devletçe yasaktır. cidddiye almayınız..

    KYBELE F: ne güzel OK diyorsunuz.

    YanıtlaSil
  23. Hayal Meyal: yaa beni hep yakalıyorsunuz. bir gün ben de sizi yakalarım efendim:) acıların çocuğuyum. keşfetmişsiniz.

    Ateş Böceği: Olayı çözmüşssün yine...

    Kediye Kafa Atan Psikopat Fare: Psikopatlara özel kontenjanımız var:)

    YanıtlaSil
  24. tespitler güzel ve yerinde olmuş sahip ahahaha:)

    YanıtlaSil
  25. Harbi çemkiriyim ya... Hiçbirşey üzerine bu kadar çok şeyi nasıl bir araya getirebilir bir blogger?

    YanıtlaSil
  26. kamikaze: gönlünüzce yazınız efendim. yorumlanmak güzel şey ama neticede blog sizin günceniz. güzel bir okuyucu olmanız iki kere güzel. herkese tek tek cevap yazmayı eleştirmedim. güzel bir alışkanlık. kutluyorum.

    YanıtlaSil
  27. siyah kelebek: olsun efendim. takılmayın. hepimiz kardeşiz. alem ibram don mu giyiyor/boxer mi derdine düştüyse üzülmeyin efendim. onu da yazarız merak eden varsa:p. sanırım derdimi arzedebildim efendim.

    YanıtlaSil
  28. LoveMeorLeaveMe: yorumunuzun sonu çok güzeldi sevgili yorumcum. size bir buket orkide hediye ediyorum:))

    YanıtlaSil
  29. çilek perisi: circus bloggerus efendim. bendeniz mandrake:) kasmayalım efendim. ben kasmıyorum bakın. haber kutsal, yorum hürdür efendim. bırakınız yorsunlar.. ben yorulmam:)

    YanıtlaSil
  30. Ay IşıĞı: sevgili ay ışığı hızını kesen şeyi merak ediyorum. çünkü çok iyi gidiyordun ve severek okuyor, yorumluyordum seni. beklentilerim fazla idi ama neden sustun?

    YanıtlaSil
  31. Cihad Türksoy: İroni de olsa haklısınız. doğru konu seçimi, iyi bir başlık, olabildiğince özgün olmak, iyi bir gözlem sonuca götürür. neden olmasın?

    YanıtlaSil
  32. Pilli Cadı: açıkçası bir kaç yazına yorum bırakmayı düşündüm ki baktım kapalı evet... buna rağmen çok özel bir durum olmadıkça yazarlara mail atmam. otomatik onaya almasan da yorumları açmanı isterim. güzel yazıların hakkında izlenimlerini yazabilsin insanlar.

    YanıtlaSil
  33. can: erkek bloglarında agresif de olabiliyorsun ama sağlam yazan bir arkadaşsın. fikrine katılmadığım yazılarını bile severek okuyorum. seni blogdan da olsa tanıdığıma seviniyorum.

    YanıtlaSil
  34. funda: ne yapalım. her kör satıcının bir kör alıcısı vardır. ben hiçbir bloggeri eleştirmiyorum daha doğrusu kendim dahil herkesi eleştiriyorum ama bunların hepsinin de bir renk bir ahenk olduğunu kabul ederek. herkes kendi yazım tarzını belirlemekte özgür. gözlemlerinizde isabetlisiniz. sizi kutluyorum.

    siyah kelebek: funda haklı siz de haklısınız efendim:)

    YanıtlaSil
  35. altın yumurtlayantavuk: nickin yeter. sen sus yumurtan konuşsun:))

    Pikaboo: sen hiç süleyman demirel gördün mü:)) 8 saat konuşup da hiçbir şey söylemeyen adam... memleketi değil de yıllarca vaziyeti idare etmiş adam...:)

    YanıtlaSil
  36. devenin_bale_pabucu: sizi sona sakladım. sebebi malumunuzdur inşallah. tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan. kitlemizi mi biz oluştururuz, kitlemiz mi bizi yönlendirir. okuyucularınızı tanıyıp, onların algılarına göre yazmak bir yöntemdir efendim. Ne okuyucuyu hakir görmek ne de onu buyrukçu kabullenmektir. Ancak "usulü" siz benden daha iyi bilirsiniz. dilerseniz bu konuda bir fıkra anlatırım. düşüncelerinizden taviz vermeden de işinize yarayabileceğini umduğum maddeler var gibi geldi bana.. saygılarımla. katkılarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  37. yumurtam her manada fazlasıyla konuşuyor ve konuşturuyor (her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsan gibi gibi)sahip:)tmm hadi sustum ben...

    YanıtlaSil
  38. hahaahaa :) cok eğlenceli ve cogu yönden de doğru bir yazı :) bayıldım!

    YanıtlaSil
  39. 15. ve 16. maddelere çok güldüm. ama arada benim de yaptıklarım vardı. bozuldum valla. ben yorum almak için yapmıyorum ki. hıh.

    YanıtlaSil
  40. yorum=rating
    yorum kaygısıyla yazı yazmak rating için tv yayınlarının içine etmektir bence. nasıl ki bilmem ne starlar yüzünden tv izlemeyi bıraktıysam ille de yorum gerekse blog yazmayı bırakırdım. ha bu kimsenin umrunda olur mu, olmaz! ama ben tavrımı koymuş olurum, huzur dolu mışıl mışıl uyurum. pire için yorganı yaktığımdan olsa gerek, uykularım da bölünmez :)

    YanıtlaSil
  41. sevgili OrtacH sanırım benı su sıralar konusturcak bırseylerın olmaması ve bırazda kaybolmuşluk hepsi bu ...

    YanıtlaSil
  42. ibrahim actim zaten yorumlari rüyamda gördükten sonra:)
    bu tarz seyleri rüyalarimda görüyorum:)

    YanıtlaSil
  43. Bu yazı ,yorum sayısına bakılırsa epey işinize yaramış görünüyor :)

    YanıtlaSil
  44. @altın yumurtlayan tavuk: susma:) gıdaklamaya devam. :p

    YanıtlaSil
  45. @a.gizem: bayıltabildikse ne mutlu bize:)

    YanıtlaSil
  46. @bi dost: senin yoruma ihtiyacın mı var dostum. bozulma:)

    YanıtlaSil
  47. @Sersang: en iyisi kendi bildiğince kafana göre hareket etmektir. nasılsa okuyan da kalmadı artık:)

    YanıtlaSil
  48. @Ay Işığı: kaybolma sen. geceleri elektrik faturası çok gelir millete. hep ışı

    YanıtlaSil
  49. @Pilli-cadı: açılım şart. hele rüyada görüyosan.:)

    YanıtlaSil
  50. @Mr.Baros: olur neden olmasın. kamuya açığız

    YanıtlaSil
  51. @LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI: kesinlikle işe yarar efendim:)

    YanıtlaSil

Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?

Çok okunan yazılar