Erkeklerden odun yapma kılavuzu


İşinize geliyor değil mi kızlar?
Ağıt yakar gibi sızlanmak ve iki de bir erkeklere laf sokmak. Ee! hakkınızdır da, meydan boş çünkü. Neden? Çünkü erkek milletinin bir zaafı var. Bizim de canımız yandı diyemiyorlar, karizmayı çizdirmek istemiyorlar. Sümüklü bir oğlanken mahallenin fettan kızlarının peşinden nasıl ah çektiler, nasıl kalpleriyle çelik çomak gibi oynandı, bilinsin istemiyorlar.

Kuyruğu dik tutmak istiyorlar yani, ama İbram abinizin öyle bir derdi yok. O söyler.
Nice gariban saf Anadolu çocuklarının can yakıcı kızlar elinde UFO görmüş masum köylü misali köpek gibi maskaraya çevrildiğini de biliriz biz. Kendimizden de olsa biliriz işte, orasını karıştırmayın...

Daha hayatında kız eli tutmamış, yanakları utanınca pembiş pembiş kızaran, alnı boncuk boncuk terleyen ve sadece düşlerinde sevdiği kız ile masum izdivaçlar düşünen nice delikanlılar; ilk defa bir kızın elini tuttuklarında; eriyen yürekleri ile derisi için kesilen kurbanlık Kızılay koyunlarına, veya derisi için kafalarına çivili sopalarla vurularak avlanan fok balıklarına dönmüşlerdir de gıkları çıkmaz, biz biliriz.

Türkan Şoray filmlerinde ağlayacak kadar narin yapılı, uykusuz gecelerde; şimdikiler gibi (bacak arasını değil, aşık olduğu kızın kaşlarının karasını) düşünerek şiirler yazan kenar mahalle çocuklarının duygularıyla oynamak kolay. İki kikirde sınıfta: sonra çocuğa eşek gibi yıl boyu derslerini yaptırman işten bile değil (pis pis sırıtmayın kızlar, görüyorum).
Kaprisin kralını yap, çocuğun kafası karışsın, şapşala dönsün. Sınıfta çaksın senin yüzünden, öss'yi yesin. Sonra, sen git it gibi yakışıklının birinin peşinden, o da seni süründürsün. Olmaz mı, olur. Etme, bulma dünyası bu dünya...

Erkekler bir kokteyl, bir karışım değil, bileşimdir kızlar. O yüzden kimyalarıyla oynamaya gelmez. Bir şekilden başka bir şekle sokup maymuna çevirdikten sonra, elinize bir elek alıp, eleyerek küllerinden eskisi gibi bir adam yapamazsınız artık. Olan başka bir şeydir; şekeri yakarsan kömür olur ama kömürden şeker elde etmek mümkün değildir.

9 ay 10 gün karnınızda taşıyarak, bir kan pıhtısından insan ettiğiniz erkekleri doğuştan odun sanmayın. Bu size de hakaret olur. Bir erkek; yeni dikilmiş genç bir fidan gibi sizin toprağınızdan beslenir. Yani onda gördükleriniz sizden bir parçadır. O erkek sizin eserinizdir.Kökleri su ve diğer mineralleri sizden alır, büyür bir ağaç olur. Dalları meyve verir, filiz sürer ama siz keyfiniz için o dalları kırarsanız; susuz bırakıp kurutursanız, elinizde kala kala o ruhsuz odunlar kalır.

Siz, "çayın yanında kek yaptım sana" diye (sutyensiz) memeleri hizasında tuttuğu tepside dekoltesini göstere göstere börek servisi yapanlardan olamazsınız di mi? Eteğinin yırtmacı rüzgâr alsın diye kırıtanlardan olmayasınız sakın? Hiç öyle fettan gülümsemeleriniz, övülmekten vahşice bir haz duyan tavırlarınız yoktur.
Sizi sevdiği için maymuna dönen bir erkeğin çaresizliğinde; içi coşup, kasıkları kıpırdayan kızlardan da olamazsınız. Hiç onun anlattıklarını dinlerken gözlerinin içine ihtiraslı ihtiraslı bakmış, gülümseyerek umut vermiş, yolda yürürken usulünce ayağınızı burkup omzuna falan yaslanmış da olamazsınız. Dahasını söylemim canım: evlenmeden istemem ama yan cebime koy diyerek çocuğu bi şey ağrısından delirtmiş de olamazsınız.

17'sindeki yağız delikanlıları baştan çıkarıp, bir münasip köşede üstüne atlayan çıtırcı ablalardan hiç söz etmiyeyim zaten. İt gibi otur, kalk, şunu getir, bunu götür tarzı kullandığınız, gerektiğinde tencere kapağını bekler gibi şeyinizin dibinde oturan, sahiplenme hissinin tadına varmak için keriz gibi hesabı ödeyip, kendini okul servisi sanan erkeklerin kıymetini o zamanlar bilmezsiniz, sonra da "bu adam, neden bu kadar odun oldu?" diye üzülürsünüz.

Bazı doğuştan kalas olanları istisna tutalım, ki; kalas bile bir işçilik gerektirir. Birçok erkek doğuştan odun değildir. Çünkü erkekleri yetiştiren de kadınlardır. Onu (ne istediğini bilmez, uçarı gönüllerinizin oyuncağı yapacağım derken) , erkeğin gönlünde zaten zor yetişen sevgi filizlerini inatçı bir keçi gibi yiyip, bitiren de yine (bazı) kadınlardır.

Siz siz olun, nadir de olsa bulabildiğiniz gözü yaşlı, burnu sümüklü bir erkeğe sahip çıkın. Artık nesli tükenmek üzere olan bir canlı ile karşı karşıyasınız çünkü. Yüreğini dağlayıp, ağlata ağlata maskaraya çevirdiğiniz o ağaç (erkek) kuruduğunda elinizde kalan, sadece kocaman bir odun, bir kütük olacaktır.

Ne işinize yarar bu odunlar?
Aslında, erkeğiniz onca akıl karışıklığından sonra tam kıvamına gelmiştir. Yeşeren dallarını kırdığınız erkekleri, arka bahçenize kazık yapabilirsiniz artık. Ele güne, dosta düşmana karşı işe yararlar. Eve ekmek getirirler, getir götüre bakarlar, doğum gününüzü hatırlarlar, ağır işlerinizi yaparlar.

Artık, yeni görevlerinde erkekleri onurlandırıp bir de unvan vermeniz gerekir:

Sizi "kocam" ilan ediyorum.

*Not: söyleyin bakalım kızlar, delikanlılara tasmayı takana kadar ne tür cilveler yapıyor, ne işkenceler ediyorsunuz ? Hep mi erkekler suçlu? Hadi canım, yemeyelim birbirimizi...
Bu yazıyı paylaş: :

20 Yorum var:

  1. yaaa! hiç öyle değilim ben bikerem! hıh. o bahsettiğin kıvamda 2 tane adam oldu benim hayatımda, ikisi de önce beni ağlattılar, sonra -bayaa bi sonra- ben başkasına aşık olunca peşimden koşmaya başladılar. ne kıymetini bilcem ben bunların. haa bi de şey, hiç öyle mutluluk da duymadım bu durumdan. vicdanım fazla benim ulan, dua ediyodum unutsunlar diye :D

    YanıtlaSil
  2. tuhaf ama evt söylediğin şeylerin yüzde 90ına katılıyorum diğer 10luk kısmada ciddi anlamda kalas erkeklere ayırıyorum...ama bu dünyada bir denge varsa bu bayanlar için yapılan suçlamaların karşılığında erkeklerinde yaptıkları acımasızlıklar var..diye düşünüyorum..
    Sağlıcakla kalın diyorumm :))

    YanıtlaSil
  3. Çok duygusal bir yazı olmuş bu yaaa biz ne yapmışız bu erkeklere beeehh.. erkeler değilmidir: kulun kölen olayım diyen..ez beni pas pasın olayım diyen..tasmayı kendi elleriyle verip köpeğin olayım diyen.. yapma be ibraam..sonrada en küçük iyi niyetimizde tasmayı çıkarmadan başkaları nın peşinden koşan erkekler değilmir..Elimizin hamuruyla odun kesmiyoz ibraam :)Kelimeleri dans etiren yazın bumu?..

    YanıtlaSil
  4. bi dost: önce seni ağlatıp, sonra peşinden koşanlara inanma zaten. onlar numara yapıyodur. kaçan balık büyük olur:p

    devenin bale pabucu: 10luk kısmı savunmak bana mı düştü:)) ne şiş yansın ne kebap hı?

    siyah kelebek: yok o yazı başka bahara. bu bildiğin "odun" yazısı. "ez beni paspasın olayım falan" fentezi'ye mi geldik:) bunları peşpeşe diyen erkek 15 dakika ile yarım saat için diyodur yaaa:p

    YanıtlaSil
  5. kaprisi cok yapinca gidiolar ben biliom :(
    :)))) :(

    YanıtlaSil
  6. Hiç üzerime alınmadım bu yazıyı hahaha :))
    Bir kez platonik aşık olmuş ki 15 yaşında :)
    Bir kez uzun süreli ilişki yaşamış sonunda terkedilmiş..Ve 1 senedir aşık bigaribim bu yazıdan okadar uzaktayım ki :)

    Ama sinir olurum bende o fidanların değerini bilmeyen kızlara/kadınlara..

    YanıtlaSil
  7. orijinal delikanlı: aynı dertten muzdaribiz galiba:)

    LoLLa: herşey tadında, kararında güzel di mi:)

    BigaripwoMen: Hakkatten acıdım yaw. sana bir çeşit yapalım. Bu arada sen de maço mu oldun, benim feminist olduğum gibi:p fidanları koruyalım kampanyasına çıkmış gibisin.

    YanıtlaSil
  8. Yok ipraam acınacak halde değilim tercih meselesi üzülme bu kadar :)) Ne anlaman gerektiğini anladın sen zeki adamsın :))
    Ayrıca evet sen ne kadar feministsen bende o kadar maçoyum :) Severim karşı cinsleri hemcinslerimden daha fazla sanırım ..Ara sıra yapıştırılan "erkek gibi kız görüyonmu" etiketine aldırış etmeden :)

    YanıtlaSil
  9. hep yaralayan biz olmuşuz nedense..
    hep masum rolünde erkekler olmuş da kıran parçalayan sonra da kullanılmış bir selpak gibi sizi kenara fırlatan biz olmuşuz..
    ipini çekince gelen olmuşsunuz, isteyince gelmiş istemeyince burnunda sümükle ağlayan çocuk olmuşsunuz... güldürmeyin beni lütfen ..
    siz erkekler doğuştan odun değildiniz de biz kadınlar mı doğuştan fettandık bu mudur yani?
    madem doğuştan odun değilsiniz biz kadınlar sizi şekillendirip bu hale getirdik, biz kadınlar doğuştan nasıl fettan olduk? bizide şekillendiren siz olmayasınız sakın... biraz daha objektif olalım lütfen..

    YanıtlaSil
  10. KYBELE F: beni bir tek yazıyla yargılamasanız diyorum. yazılarımın tamamını okuyabildinizse hemcinslerimi ve kendi özeleştirimi yaptığım yazılar da bulmanız mümkün. bu hep canı yakıp, kandırılan masum kızlar söylemine bir naziredir. bir yansıtmadır. yoksa aynısının tıpkısı erkekler yok mudur? vardır. genelde kocaman bir parantez açmadım ama (bazı kızlar) dediğim noktaları da gözden kaçırmayalım lütfen. ben kadınları seviyorum ve herhangi bir erkek hareketinin lideri yada temsilcisi değilim ki:)

    YanıtlaSil
  11. :( ama çok üzüldüm ben yinede :(
    suçlanmış hissettim kendimi, pençelerimi açma isteği doğurdu bu yazı bende nedense:(

    YanıtlaSil
  12. kyble f: peki. yorumunuz vesilesiyle açıklama şansımız doğmuş olsun. kasdımız bilerek can yakan, gönül eğlendiren kızlara yöneliktir. sevip de istemeden de olsa birbirinin canını yakan aşıklar bile bu yazının hedefi değildir. bu arada pençeler de pençeymiş hani:)

    YanıtlaSil
  13. ayy acıdım şimdi erkeklere yazıkkk.. en sümüklüsünden bi tane bulup bağrıma basasım geldi :)

    YanıtlaSil
  14. hıı bide bişi dicem,
    ben o odunu cok seviyodum :(
    gitti odun, sonra geri cagirdi ben gittim odun oldugunu bile bile :(
    yani kisaca,
    bi odun zaten odunsa, hep odun kalio ama yine de yana yakila ozlenio o odun :(
    sacma salak oldu galiba ama iç doktum sana bi an :)

    YanıtlaSil
  15. LoveMeorLeaveMe: biri beni mi çağırdı:p

    LoLLa: zor bi durum atsan atılmıyo, satsan satılmıyo. ilk görüşte oluyosa olcak ve stabil kalcak. gelgitler ve 1den sonraki her rakam kalbe zarar...

    YanıtlaSil
  16. katılıyorum, güzel yazı

    YanıtlaSil
  17. ben cilve falan yapmıyorum valla..çoğu erkekten daha da odunum..pek güzel olmuş yazı..

    YanıtlaSil
  18. Hanımlar köpürmüş yazıya, ama şu bir gerçek ki yazılanlar da yalan değil hani. Son olarak "Erkek ne kadar ince olursa olsun hamuru odundur". :)

    YanıtlaSil
  19. a.gizem: teşekkür ediyorum efendim.

    delinin biri: her odun sizin gibi olsa derdim ama o kadar bir bilgim yok hakkınızda. köknar mı, ladin mi, ıhlamur mısınız.

    YanıtlaSil

Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?

Çok okunan yazılar