nasıl ölmek istersiniz?



İster dini bir düşünceye sahip olun isterse olaya tamamen materyalist ve/ya deist olarak bakın istatistiksel olarak nasıl öleceğinizi tahmin etmeniz mümkün....

peki gerçekten öyle mi öleceksiniz? orası biraz sürprizlere açık bir durum. yani bilinmezliklerle dolu. Ancak siz sürekli alkollü araç kullanıyorsanız, büyük ihtimalle bir trafik kazasında ve alkollü iken öleceksiniz. Tabi bu durum karşınızdaki çarptığınız araçta bulunan ve ilk defa çıktıkları tatilden dönen 3 çocuklu bir ailenin ağzına bir damla içki koymamış fertlerinin ölümünü, veya bir maganda kurşunu ile evinin balkonunda vurulan bir çocuğun ölümünü açıklamaya yetmiyor.

Yine de mesela seks düşkünüyseniz hayatınız bir kadının bacakları arasında veya david carradine gibi eliniz belinizde son bulabilir. Benzer şekilde bir sirkte ip cambazıysanız, ipten düşerek ölme ihtimaliniz yüksek, sigara müptelasıysanız akciğer kanseri olmanız sürpriz değil. her gece bir bardaysanız bir bar kavgasında serseri bir kurşun size de isabet edebilir.

Musalli iseniz alnınız secdede ölebilirsiniz, tabi bu Türkiye'de herhangi bir vakit namazında huzur içinde olabileceği gibi, Irak'ta cuma namazında aşırı dinci bir militanın intihar eyleminde vücudunuz 9 parçaya bölünerek de olabilir.

Aslında istisnalar hariç tercih ettiğiniz yaşam biçimi, tercih ettiğiniz ölüm biçimi de oluyor.
Tabi benim söylemlerim olayın dinsel yada deist bir izahı değil...

istatistik...
sadece istatistik....

bu yazı şu iki haber dolayısıyla kaleme alınmıştır. hiçbir önyargı içermez. yazar her iki ölüm biçiminden de üzüntü duymaktadır.

özgür kızın feci sonu
çocuklara çarpmamak için

Bu yazıyı paylaş: :

5 Yorum var:

  1. NAsıl yaşarsanız öyle ölürsünüz nasıl ölürseniz oöyle dirilirsiniz..

    YanıtlaSil
  2. İkisini de tanımıyorum ama cidden üzüldüm öldüklerine. Ve ben öyle kolay üzülen biri de değilim aslında tuhaf. İkisinin toprağı bol, ruhu şâd olsun.

    YanıtlaSil
  3. ölen iki insana Allah'tan rahmet diliyor, pc başında ölmekten ise çok korkuyorum :S

    YanıtlaSil
  4. neden kızz.. napıyon pc başında sen:p

    YanıtlaSil
  5. milletle dalga geçiyorum :P (bkz. bi önceki yazı:D)

    YanıtlaSil

Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?

Çok okunan yazılar