Komşum bir ergenekoncuymuş



Bir telefon geliyor komşuma, o da koşarak bana geliyor. Numarasını buraya da yazardım ama hadi yazmim, nasıl olsa durmadan değiştiriyorlar onun, bunun öptükleri...

-Beyfendi hakkınızda şikayet var, telefonlarınız dinlenmiş. Ergenekon terör örgütü üyesiymişsiniz. Yarın gözaltına alınabilirsiniz...

Komşu telefonu handsfree'ye alıyor. Merakla dinliyoruz muhabbet nereye varacak. Fonda polis telsizleri, hararetli konuşmalar. Herşey iyi kurgulanmış. Geçenlerde bir emekli öğretmen abiye de yapmışlar aynı numarayı. Garibim sanal x maceralarından olsa gerek, tırsıp ödeme bile yapmış. Biraz da bu yüzden sürpriz olmuyor bize.

Hemen arkadaşla işaretleştik, dışarı çıkıp 155'i aradım:

-Polis bey, böyle böyle diyerek arkadaşımı arayan biri var, şu an telefonda oyalıyoruz. Hakkında nasıl bir işlem yapabilirsiniz?
-Aman kontör göndermeyin, kapatın telefonu.

-Kontür meselesi değil. Bizde adamın numarası var ve oyalıyoruz. Yerini tesbit etmeniz mümkün mü? (24'ü çok izlersen beklentin bu oluyor haliyle)
-Yer tesbiti çok zor da, numarasından buluyoruz ama hat yaşı 18'i tutmayan rastgele öğrenci kimlikleri üzerine çıkıyor.

-Nası yani, neticede bu telefonu biri kullanıyor, kullanan bulunamaz mı?
-İşte öyle yani, gerçek suçluya ulaşamıyoruz malesef. Küfredip, kapatın telefonu ve sakın kontör, montör göndermeyin.

-Benim kontör göndermem önemli değil de, siz bir şey yapmayacak mısınız?
-Malesef, vatandaşı uyarmak dışında bir şey yapamıyoruz.
-Teşekkür ederim, biz kendi çapımızda birşeyler yapalım o zaman.

Cep telefonunda arayan kişi yine konuşmaya devam ediyor:

-Şu arkadaşınızın çapraz sorgusunda (muhtemelen kontör almayı başarabildikleri, tanıyor olabileceğimizi düşündükleri birkaç isim sayarak şanslarını deniyorlar) ve telefon dinlemelerinde adınız geçmiş. Gidin 250 şer'lik 50 tane kontör kartı alın ve bize şifrelerini sms'le gönderin. Yoksa başınız derde girebilir. (Bunun bir de "resmi bir görevlinin karısı ile ilişkiniz tesbit edilmiş" versiyonu var.)

Telefonu alıyorum arkadaşın elinden, ve nazikçe:

-Merhaba beyfendi aradığınız süre zarfında (15dk) "aran-kazan" servisinden bize kazandırdığınız kontörler için teşekkür ederiz. İstediğiniz kontörleri yarım saat içinde hazırlarız. Ancak bacınızı gönderirseniz elden teslim etmek isteriz. (karşı tarafta bir an sessizlik.. ve artık bağırmaya başlıyorum)

-Yok, yok sen kendin gel a.q çocuğu, bacının günahı ne, bi xmediğim senin gibi ...bneler kalmıştı. seni a.q pzv...gi seni.
Telefon "Çaaatt!" diye kapanıyor.
Müteakip aramalarımızda da çalıyor ama, telefonu açan yok...

not: * argo ayarım düştü biraz özür dilerim aziz okuyucu...
Bu yazıyı paylaş: :

13 Yorum var:

  1. :)) Argo ayarı aşağı düşmüşmüş bence onlara çıtayı yükseltmişsin bile densiz fırsatçılar ..

    YanıtlaSil
  2. Bir kaç ay önce Jandarma geldi dükkanın camına bir şey yapıştırdı bu konu ile ilgili. Yazıda bu tür olaylardan bahsediyordu. Demek şimdi de ergenekon çeşnilisini yapmışlar haha. Ya bunlara inanlar nasıl bir şey görmek isterdim. Yani nasıl oluyor da kanıyorlar anlamıyorum ki :D Ama şu bir gerçek ki demek ki korkuyoruz devletten. Onun yapabilitesi olan her şeyinden, ben buradan bunu anladım.

    YanıtlaSil
  3. muhahaha :)) o değil de, sen bu aralar .bnelerden çok söz etmeye başladın... .....................................

    :)))

    YanıtlaSil
  4. BigaripWomen: pek yapmıcam şeyi söyleme eğilimim yoktur o yüzden argo ayarım düştü dedim. verseler bile elimi sürmem ki:p

    such: ben bi tane gördüm. adamın feleği kaymıştı. gerçi yaş ilerlemiş ama yine de yazık. neler gördük biz. kafecilerin üste para ödediği kız nickli elemanlar mı, msn'den kontör isteyen kahveci güzelleri mi, bir de msn rec'e kurban gidip sonra en yakın arkadaşlarına bi soyun da görim diye kız taklidi yapanlar mı:p

    bi dost: hep can damarımdan vuruyon ya.... feminist davranıyos bayanlara kem söz etmiyoz. sen de illa tahrik ediyon. başka postlarda söyledim 500 erkek bir araya gelse vermem gönlümü:) kadınlar başımızın tacı, ruhumuzun ilacıdır. nerdeyse adımı çıkarıcan 9'a:( böööööö... sana

    YanıtlaSil
  5. bi dost gibi di mi:) yoksam çağla'nın tostu gibi mi?

    YanıtlaSil
  6. dinlenir, dinlenir döverim seni bak:) iyi ben de seni dövüyom. şey seviyom. nası istersem:)

    YanıtlaSil
  7. alem adam:) komik adam:) öfkeli adam:) ağzıbozuk adam:) ama iyi bi adam:))

    YanıtlaSil
  8. bilir misiniz son yıllarda güzel ve yalnız ülkemde en yaygın suçlardan biri dolandırıcılık olmuştur. saf milletiz genel olarak arada çıkan uyanıklar milyarları götürüyor bu yolla.
    polise de kızmamak lazım onların elinden ancak milleti uyarmak geliyor. mesela kimliğinizi kaybettiniz değil mi, o zaman korkun işte o kimlik kullanılarak kaç şirket açılmış, kaç çek keşide edilmiş, kaç kişi dolandırılmış... bir gün polis kapınızı çalar ve bi bakarsınız bir sürü dosyadan yargılanmış hüküm giymişsiniz. bi müvekkilimiz var böyle, hüküm giydiği dosyalardan yargılamanın yenilenmesi aldırıncaya kadar neredeyse 3 ay cezaevinde kalmış. tuhaf ülke vesselam şaka gibi yaşıyoruz.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. dur_yaklaşma: komik gelin:) kurgu kızı, vamp_irella:)

    ne ben olabildim ne başkası: adınıza düzenlenmiş yüklü miktarlı bir senetle bile icraya verilebildiğinizi duymuştum bir ara. kaza kurşunu öldürüyor da, süründürüyor da. dikkatli olmak lazım.

    YanıtlaSil
  10. oldukça komik ve gıcık bir durum
    bu numarayı çeşitli şekillerde yapıyorlar ve yiyen çok

    YanıtlaSil
  11. yok rica ederiz polis ne dediyse onu yapmışsın, küfredip kapatmışsın :D:D

    YanıtlaSil

Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?

Çok okunan yazılar