kadınlar romantizmin katili mi? /seçtiklerim-2



beni bilen bilir, elimden geldiğince romantik şeyler yazmamaya gayret ediyorum.

içimden gelse de, elime yapışmayıp, aksine yakışsa da arasıra kapı aralığından sıvışanlar hariç çoğu kez romantik şeyler yazmaktan uzak duruyorum.. ee zaten anlamışsınızdır blogun adı boşuna kuyruk acısı değil.

kadın cinsi varlıkların yaradılışındaki hikmetlere dair kafamda bir sürü soru olsa dahi , biliyorum ki bu dünya kadınsız yaşanacak bir yer değil. kadın kısmına ne kadar muhalif yanlarım olsa bile herhangi bir bay ya da gay ilgi alanıma girmiyor, giremiyor...

amma ve lakin kadınların ağzı veya kalemi laf yapan erkeklere ilgisinin bir müddet sonra egemenlik kurma ve kalem erbabının anasından emdiği sütü burnundan getirme düzeyine gelmesinin sebeplerini bir türlü anlayabilmiş değilim.

tanıştığınız günlerde "ay ne güzel yazmışsın" diye başlayan cümleler zaman ilerledikçe "kime yazdın?, niye yazdın?" "
ben esmer miyim de esmer yazdın, gözlerim kahve değil ki" tarzına dönüşüyor. bir müddet sonra da sırf yazdıklarınız yüzünden hergün bitip tükenmek bilmez tartışmalar ve kavgaların içinde buluveriyorsunuz kendinizi.

iki kişilik birşeyin öznesi olmak yetmeyip olay herşeyin öznesi olmak haline çeviriliveriyor kadınlar tarafından. her kadın sizi kendi potasından eritmeye, kendi istediği biçime çevirmeye çabalıyor. özgünlüğünüz kalmıyor.

bazen de tam aksine, artık yazılanlar yüzünden öyle alıngan hale geliyor ki, "hiç birini üstüme alınmıyorum" diyerek kendini olaydan soyutlamaya çalışırken sizin onun için yazdıklarınızı da gözardı ediyor.


sonra bozduğunuz tövbenizi yeniden edip, müstakbel arkadaşınızın çıkaracağı yeni bir kavgaya kadar
arada bir kaç yazı daha yazabilirseniz yazıyorsunuz. yani ben anlamadım bu işi kadınlar hem ilham kaynağı, hem de romantizmin katili....mi?

not: tabi bu olayın bir de kadınlar cephesi var, ordan nasıl gözüküyor bilemiyorum.


Bu yazıyı paylaş: :

17 Yorum var:

  1. ilk 3 ay ilham kaynağı, 3. aydan sonra romantizm katili sanırım..

    YanıtlaSil
  2. sahi şimdi sen bu yazıyı kime yazdın?

    YanıtlaSil
  3. paper doll. demek ki aşkın ömrü 3 ay:) Wilwarin :)bence de UGK :))) güzel soru...

    YanıtlaSil
  4. aşkın ömrü değil de, kadınların "gökten düşerken bi yerini incitmiş melek" rolünü sürdürmeleri 3 ay..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba;öncelikle bloğunuzun teması çok hoş..İster istemez de bir çekim doğdu diyebilirim.Konunuza gelince;atalarımız çok güzel bir deyim söylemiş bu gibi durumlar için.."İğneyi kendine,çuvaldızı başkalarına batır"Elinizden geldiğince kadınlardan uzak durmaya çalışmış olmanız ve olmak istemeniz arasındaki farkın kurbanısınız bence..:)Sonra da bağırırsınız EYYYY ÖZGÜRLÜKKK!!! :) Düşünmek lazım..

    YanıtlaSil
  6. ne siz sormuş olunn ne de biri buna ciddi anlamda cevap versinn ziraaaa sanmıyorum ki bu sorunun içinden çıkılabilsin :)) güzel yazı yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. paper doll:) samimi ifadeler. keşke bunu daha önce duysaydım. kanadı kırık melek rolü.. hımmm:)
    Emine ALBAYRAK temayı beğenmenize sevindim. bir dövmeden alıntıdır efendim. kanlı canlıdır. ve EY ÖZGÜRLÜK:) belki de köleliği seviyoruz bir parça da. haklısınız biz erkekler bu ikilemin kurbanıyız.
    DEVENİN BALE PABUCU:) haklısınız. en iyisi TIP.. 3 maymunu oynamak belki de. sağolun katkılarınız için

    YanıtlaSil
  8. :) gülüyrm bende yazılarımı erk arklarımı okuttuğumda bu ne burası kıme surasında neyı kasteddin die ifade kullanıp tartşma yaratan bır tek kadınlar değil emin olablirsiniz ben bu olayları kadın erkek diye ayrma taraftarı değilim insanların karekterlerıyle alaklı kımı uzun soluklu yasayabılıo sıkı sıkı sarılabılıo ılışkılerıne kımıde sıkılıyo we bırakıo aşk bitti tak koluna sepeti herkes kendı yoluna :)
    bende hep erkeklerın romantızı öldürdüğünü düşünmüştüm ama değil büyüdükce olaylara bakıs acısı değişio ve ama erkeğin hayal dünyasını ancak ve ancak bı kadın gelıştırebılır ve yoğurabılır...

    YanıtlaSil
  9. Ayışığı:) velinimetimizsiniz bunu inkar etmiyorum. ama boğunca iyi boğuyorsunuz...

    YanıtlaSil
  10. ahahah bunu bende bir ara düşündüm. hatta beğendiğim bir isanın geçmiş yazılarına bol bol bakıp hımm bunu kime yapmış acaba diye geçirdim beynimin derinliklerinden. Ta ki kendim uyduruk bir yazı yazana dek de düşündüm yani. Jeton köşelenirken geç düştü durumu işte. Sonra bu sorgulamaların bir sonu yok, olduğu gibi kabul etmeyi öğreniyorsun sanırım.

    YanıtlaSil
  11. efsa sonunda hidayete ermişsin:)kutlarım. Adı hidayet'ti di mi yoksa yanlış mı hatırlıyorum. Şu NBA'daki oğlan:p

    YanıtlaSil
  12. kadınlar anlaşlmak için değil sevilmek için yaratılmışlarıdır:)

    YanıtlaSil
  13. KYBELE F: bunu biri baştan söyleseydi. bu kadar üzülmezdim:) yine de öğrenmenin yaşı yok. teşekkür ederim efendim.

    YanıtlaSil
  14. Genç bir kız olarak şunu söyleyebilirim ki; eğer erkek bir yazı, bir şiir yazmışsa bunun bir sebebi vardır, içinden gelenleri yazmıştır ve kız bu yazı/şiir de kendini bulamazsa elbette üzülür.
    http://aslankizinruyasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  15. @rebecca: iyi de ya sen o erkeği zaten şiir yazıyor diye sevmişsen. senden sonra yazmasın mı yani...

    YanıtlaSil

Buraya yorum yazabilirsiniz. Niye yazmıyorsunuz?

Çok okunan yazılar